Holandija ublažava ograničenja za putovanja

jedna od mera je da će od 8. avgusta putnici stariji od 12 godina morati da pruže dokaz o negativnom rezultatu testa pri povratku u Holandiju iz zemlje EU za koju se smatra da ima povećan rizik od zaraze

  • 1
Gradina, granični prelaz granica turistička sezona

Ilustracija; Foto: Uprava carina Republike Srbije

Holandija je danas saopštila da će ublažiti ograničenja uvedena radi sprečavanja širenja kovida-19 i omogućiti putovanja u sve zemlje Evropske unije (EU), uključujući i nekoliko onih koje su bile zabranjene za holandske turiste zbog visoke stope zaraze.

Istovremeno, vlasti su navele da će produžiti zabranu višednevnih festivala, koji se smatraju previše rizičnim, preneo je Rojters.

Od utorka holandske preporuke za putovanja više se neće zasnivati samo na stopama zaraze zbog kojih je odmor u Španiji i Portugalu bio gotovo nemoguć, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja, a prenosi Tanjug.

Od 27. jula negativan savet važiće samo za zemlje sa zabrinjavajućom novom varijantom virusa koja još nije široko rasprostranjena u Holandiji.

Takođe, od 8. avgusta putnici stariji od 12 godina moraće da pruže dokaz o negativnom rezultatu testa pri povratku u Holandiju iz zemlje EU za koju se smatra da ima povećan rizik od zaraze.

Holandska vlada uvela je ponovo 9. jula ograničenja za plesne klubove, muzičke festivale i restorane, samo dve nedelje nakon što su bila ukinuta, a razlog je porast broja zaraženih među mladim osobama i to uglavnom delta sojem. Festivali velikih razmera neće biti dozvoljeni ni u avgustu, navela je vlada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA