≫ 

Na Zakintosu i Hanji produžene restriktivne mere: Evo šta znače i do kada važe

Mere su uvedene 6. avgusta

  • 0
Plaža Navagio, Ostrvo Zakintos, Grčka Foto: Pixabay/juliussilver

Na grčkom ostrvu Zakintos u Jonskom moru, produženo je trajanje epidemioloških mera, uvedenih 6. avgusta zbog širenja korona virusa. 

Iako je u pojedinim tamošnjim medijima danas osvanula vest o potpunom ukidanju važećih mera, na sajtu Generalnog sekretarijata civilne zaštite Grčke juče je objavljeno je da je važenje mera produženo do 18. avgusta. Iste mere uvedene su i produžene i za Hanju, grad na zapadu Krita.

Podsetimo, Grčka je 6. avgusta uvela policijski čas i zabranila muziku na dva popularna turistička ostrva kako bi suzbila širenje korona virusa, a zbog uvećanog broja zaraženih za 69 odsto u odnosu na samo nedelju dana ranije.

Ograničenje uključuje noćni policijski čas i potpunu zabranu muzike na svim mestima za zabavu. Mere su uvedene posle preporuke komiteta stručnjaka za zarazne bolesti koji je savetovao grčku vladu.

Zabranjeno je kretanje od 1:00 do 6:00 ujutro, osim za potrebe posla ili zdravstvene nege, dok zabrana muzike važi 24 časa. 

Video: Nema odmora nema predaha: srpski vatrogasci i piloti bez prestanka gase požare u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA