Hrvatska pooštrila mere: Do 30. septembra građani Srbije mogu u susednu zemlju po posebnim uslovima

U poslednja 24 sata zabeleženo je 1369 novih slučajeva infekcije korona virusom, pa je broj aktivnih slučaja u Hrvatskoj danas ukupno 7643

  • 6
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica, Srbija i Hrvatska Foto: Tanjug/Tanja Valič

Štab civilne zaštite Hrvatske saopštio je danas da je doneo šest novih odluka na nivou države za sprečavanje širenja korona virusa, koje će trajati do 30. septembra.

Jedna od promena odnosila se i na privremenu zabranu i ograničavanje prelaska graničnih prelaza.

Novina je da državljani trećih zemalja koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga moraju da poseduju potvrdu o uplati smeštaja i negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Podsetimo, u poslednja 24 sata zabeleženo je 1369 novih slučajeva infekcije korona virusom, pa je broj aktivnih slučaja u Hrvatskoj danas ukupno 7643. Među njima je 628 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta. Preminulo je 9 osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zana

    17. septembar 2021 | 07:42

    Sto se mene tice mogu potpuno da zabrane ulaz drzavljanima Srbije u Hrvatsku. Niti sam isla niti cu ici. Cak je ne korostim ni kao tranzit. Bogu hvala pa mi nismo prinudjeni da prolazimo kroz tu zemlju. A Hrvati naravnno slobodno neka dolaze u Srbiju ne smetaju mi niti ce. Nikada ih ne bih vredjala i uvek su dobrodosli

  • xxx

    17. septembar 2021 | 08:01

    More ne trebamo nikako,ni pod normalnim okolnostima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA