≫ 

Srbija slavi Svetski dan turizma: 2 dana besplatan ulaz u više od 80 kulturno-turističkih atrakcija

Građani na sajtu Ministarstva turizma mogu da se informišu koji lokaliteti će biti u ponudi

  • 0
Resavska pećina Despotovac Foto: Tanjug/Damira Ilić

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da resorno Ministarstvo za turizam u saradnji sa preko 80 kulturno- turističkih atrakcija širom Srbije obeležava Svetski dan turizma.

Povodom proslave ovog datuma, više od 80 kulturno-turističkih atrakcija će besplatno otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak 27.  i utorak 28. septembra 2021. godine.

- Srbija sa pravom slavi Svetski dan turizma i sve uspehe i dobre rezultate koje smo postigli u ovoj godini, uprkos pandemiji. Značaj turizma ne ogleda se samo u razvoju nacionalnih ekonomija, on je prevashodno važan za razvoj malih i nedovoljno razvijenih lokalnih zajednica, što se pogotovo odnosi na našu zemlju.

U sinergiji sa kulturom, ovaj sektor kreira kulturno-turističke proizvode, koji daju posebnu dodatnu vrednost i povećavaju atraktivnost i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu - rekla je Matić i dodala da je sektor turizma pretrpeo najveći udarac usled pandemije i da je dodatna podrška ovom sektoru i datum koji nam predstoji posebno važan.

Lista lokaliteta dostupnih za posetu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma i posebne napomene za svaki od lokaliteta, dostupne su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. O radnom vremenu lokaliteta potrebno je informisati se naknadno.

Prilikom poseta obavezno je poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja prisutnih.

Video: Od pogleda s njih svi se zaljube u Srbiju: Ovo su najlepši vidikovci naše zemlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA