≫ 

Grad svetlosti proglašen najluksuznijim na svetu: Pariz je savršeno mesto za odmor na visokoj nozi

Na desetom mestu liste najluksuznijih gradova u svetu našao se i jedan hrvatski grad

  • 2
Ajfelova kula Foto: Pixabay

U slučaju da ste u potrazi za luksuznim destinacijama, a imate želju da putujete po svetu, a ne samo po Evropi, izbor vam baš i neće biti tako lak, kako se možda čini.

Prilikom kreiranja liste najluksuznijih gradova sajt money.co.uk se rukovodio rezultatima istraživanja, koje je bilo fokusirano na vrhunske objekte u određenom gradu, uključujući i restorane i hotele visoke kategorizacije, ali i brendirane prodavnice. Sve te informacije su kasnije istraživači upoređivali sa veličinom samog grada.

Možda neočekivano, na prvom mestu se našao Pariz, budući da je utvrđeno da je u pitanju grad koji ima najviše luksuznih mesta po kvadratnoj milji.

Trijumfalna kapija, Pariz Pariz / pixabay.com

- Sa ukupno 427 restorana sa Mišelinovim zvezdicama, 108 brendiranih prodavnica i 95 hotela sa pet zvezdica, glavni grad Francuske je ovenčan titulom najluksuznijeg grada na svetu, navedeno je u saopštenju ove stranice, prenosi Travelandleisure.

Poznat kao Grad svetlosti, zahvaljujući blještavo osvetljenim bulevarima i blistavoj Ajfelovoj kuli, Pariz je savršeno mesto za luksuzan odmor i grad koji se može pohvaliti sa više prodavnica brenda „Cartier“ (njih 24 ukupno) i više restorana, koji su nosioci Mišelinovih zvezdica, nego bilo koji grad u svetu, navedeno je u nastavku saopštenja.

Drugo mesto je zauzeto Puket na Tajlandu. U krugu od 4,6 kvadratnih milja, ovaj grad ima čak 48 restorana sa Mišelinovom zvezdicom.

Na trećem mestu ove liste našao se belgijski grad Brisel, koji se može pohvaliti sa 11 luksuznih mesta po kvadratnoj milji.

Grad poznat najpre po satovima, Ženeva zauzima šesto mesto sa 9 objekata sa pet zvezdica po kvadratnoj milji, dok se na petom mestu liste najluksuznijih destinacija našao još jedan francuski grad. Dom kultnog festivala, Kan je ovom prilikom zauzeo visoko peto mesto.

Među prvih deset najluksuznijih gradova nalaze se i grad Lion, u Francuskoj, Kilkeni u Irskoj, ali i grčka prestonica Atina, nakon koje se nalazi Nju Delhi, glavni grad Indije. Na desetom mestu se našao hrvatski grad Dubrovnik.

Video: Zavirite iza scene revije visoke mode: 24h srpskog modela u Parizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. oktobar 2021 | 21:04

    Bogataš se i u tuđini oseća kao kod kuće, a siromah je tuđin i u svojoj kući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA