≫ 

Od 8. novembra u SAD će moći da uđu sve potpuno vakcinisane osobe

Nova odluka odnosi se na međunarodna putovanja avionom, ali i kopnenim putem, a kako je rečeno, vodi se isključivo javnim zdravljem

  • 15
Amerika NJujork panorama

Foto: Pixabay

Strani državljani koji su potpuno vakcinisani protiv korona virusa, od 8. novembra moći će da uđu u SAD, saopštio je danas zvaničnik Bele kuće.

- Nova američka politika putovanja zahteva vakcinaciju za strane državljane koji putuju u SAD i počeće sa primenom 8. novembra - rekao je Kevin Munjoz, zvaničnik Bele kuće.

Nova odluka odnosi se na međunarodna putovanja avionom, ali i kopnenim putem, a kako je rečeno, vodi se isključivo javnim zdravljem.

 

Zvaničnik Bele kuće rekao je za CNN da su data uputstva o određenim izuzecima, kao i sa spiskom koje vakcine protiv korona virusa će biti prihvaćene.

- Centar za kontrolu i prevenciju bolesti već je obavestio aviokompanije da će sve odobrene vakcine od strane FDA, kao i sve vakcine koje su odobrenje za Hitnu upotrebu od SZO biće prihvaćene za ulazak u zemlju avionom. Očekujemo da će isto biti i na kopnenoj granici - rekao je zvaničnik.

Video: Svet danima obilaze snimci korona haosa u Melburnu: Policija hapsi antivaksere?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA