≫ 

U ovoj zemlji je još leto: Koliko košta jesenji odmor u Egiptu?

U trenutnoj agencijskoj ponudi se mogu primetiti značajni popusti za odmor u Egiptu tokom oktobra

  • 3
Egipat, piramida, piramide, kamila

Foto: Shutterstock

Nije baš u pitanju zemlja večnog leta, ali je definitivno destinacija na kojoj se dugo može uživati u kupanju i sunčanju. Iako je polovina oktobra, Egipat je i dalje aktuelan.

Što se trenutne situacije tiče, dobra vest je da je ulazak u Egipat dozvoljen srpskim državljanima. Svi koji su propisno vakcinisani, treba da dostave validan dokument, kojim to dokazuju. Dok turisti koji nisu vakcinisani, dostavljaju negativan PCR test. I jedan i drugi dokument moraju imati i QR kod.

Takođe je važno napomenuti i da su priznate sve vakcine, koje su odobrene od strane SZO, ali je neophodno da od primanja poslednje doze protekne 14 dana najmanje. Navedene informacije se odnose na sve putnike starije od 6 godina.

Cene odmora u Egiptu

 

Iako se u trenutnoj ponudi mogu najčešće naći dva poznata egipatska letovališta, čini se da je Hurgada ipak zastupljenija.

Trenutno najpovoljnija ponuda za smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice u Hurgadi iznosi oko 1.150 evra. Konkretna cena se odnosi na putovanje za dve osobe, kojima je obezbeđeno 10 noćenja i to na bazi usluge All Inclusive. Uz sve to, uračunat je i avio prevoz, odnosno povratna karta od Beograda do Hurgade, kao i sve propisane aerodromske takse, uz napomenu da je do momenta polaska dozvoljena eventualna promena cena aerodromskih taksi i doplata za gorivo. Uračunati su i svi transferi, predviđeni programom.

Iako većina egipatskih hotela, koji se trenutno nalaze u ponudi agencija, podrazumevaju upravo uslugu All Inclusive, ima i onih koji nude i uslugu Ultra All Inclusive. U pitanju je hotel sa 5 zvezdica, takođe u Hurgadi, u kome smeštaj na bazi 10 noćenja, uz avio prevoz za dve osobe iznosi nešto više od 2.300 evra, obračunato u dinarskoj protivvrednosti.

Bitno je da svi koji odluče da posećuju Egipat znaju i to da u konkretne agencijeske cene nije uračunata usluga pribavljanja egipatske vize, koja u ovom momentu iznosi 25 američkih dolara. Vizu turisti imaju obavezu da obezbede prilikom sletanja na egipatski aerodrom.

Video: Misterija o kojoj bruji svet: Tajna trudne mumije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    17. oktobar 2021 | 18:38

    Ne lupajte gluposti vise,7 dana all inclusive za dve osobe 550€ u Hurgadi,4 zvezdice,juce se vratio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA