≫ 

SAD uvode nova pravila za putovanja: Bajden potpisao ukaz o blažim putnim pravilima

Bela kuća je potvrdila da su mlađi od 18 godina izuzeti iz novih pravila o vakcinaciji i putovanjima, kao i osobe sa određenim zdravstvenim problemima

  • 0
amerika, sad, američka zastava

Foto: Pixabay

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je u ponedeljak ukaz kojim se od 8. novembra uvode nova pravila za vakcinisane strane putnike i ukidaju stroga ograničenja na putovanja za Kinu, Indiju i veći deo Evrope , saopštila je Bela kuća.

Vanredna putna ograničenja za dolazak u SAD prvi put su uvedena početkom 2020. godine kako bi se sprečilo širenje kovida-19.

- U interesu je Sjedinjenih Američkih Država da se odstupi od ograničenja koja su se ranije primenjivala tokom pandemije kovida-19 i da usvoje politiku vazdušnog saobraćaja koja se prvenstveno oslanja na vakcinaciju kako bi se unapredio siguran nastavak međunarodnih avio-putovanja u Sjedinjene Države", navodi se u Bajdenovom ukazu, prenosi Rojters.

Bela kuća je potvrdila da su mlađi od 18 godina izuzeti iz novih pravila o vakcinaciji i putovanjima, kao i osobe sa određenim zdravstvenim problemima.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA