Matić: Produžava se rok za vaučere za 5 zemalja, za Grčku ne

Rok za zamenska putovanja će biti produžen za zemlje gde nisu priznavali naše sertifikate o vakcinaciji, najavila je ministarka

  • 0
Tatjana Matić ministarka trgovine turizma i telekomunikacija

Tatjana Matić / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja, već da taj procenat iznosi 70 i navela da će neke zemlje produžiti rok važenja ovih vaučera a neke neće, piše Tanjug.

Matić je, gostujući na RTS-u, navela da je od svog grčkog kolege dobila informaciju da njihova uredba o zamenskim putovanjima neće biti produžena.

Za razliku od Grčke, neke druge zemlje kao što su Italija, Francuska, Španija, Bugarska i Malta će produžiti rok, pa će vaučeri moći da se iskoriste i sledeće godine.

- U Grčku se moglo putovati, a letos niste mogli da nađete let za Tursku koliko su bili puni čarter letovi. Moramo napraviti razliku izmedu destinacija gde je bilo moguće putovati i gde nije - rekla je ministarka Matić.

Poručila je da će biti produžen rok za zamenska putovanja u zemlje gde nisu priznavali naše sertifikate o vakcinaciji.

Matić je ponovila da će turistima koji nisu uspeli da realizuju vaučere, turističke agencije morati da vrate novac, a agencijama koje nisu likvidne pomoći će se uredbom koju Ministarstvo priprema.

Suština uredbe je u tome da će se agencijama omogućiti da kod Fonda za razvoj dobiju povoljne kredite za ovu namenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA