≫ 

Kako da se najlakše spakujete za putovanja: Obratite pažnju na ovih 7 stvari

Pošto napravite spisak, primenite navedeno i imaćete sasvim dovoljno prostora u koferu

  • 2
koferi, pakovanje, putovanja Foto: Pixabay/ivabalk

Posebno ako idete na duže putovanje, bez obzira da li je u pitanju letovanje ili zimovanje, morate voditi računa o detaljima, kako biste izbegli sve potencijalno neprijatne situacije. Pakovanje u tom slučaju može da bude problematično, jednostavno zato što niko ne želi da vuče tešku torbu ili više njih. Takođe retko ko želi da spakuje previše stvari ili prematlo, tim pre što se neretko događa da se zaborave neke osnovne stvari.

Zato pametni ljudi pišu, kako kaže naša poslovica, pa se kao prvi i osnovni savet za lakše pakovanje navodi pravljenje spiska. Možda to nekome zvuči smešno i nepotrebno, ali iskusni putnici znaju da to jeste i te kako važno.

Pošto pripremite spisak i odaberete kofer ili torbu koju ćete nositi, ne preostaje vam ništa drugo nego da se upoznate sa nekim osnovnim cakama za uštedu prostora i počnete sa pakovanjem.

koferi, pakovanje, putovanja Foto: Pixabay/Hans

1. Koristite plastične kese

Ukoliko želite da spakujete sve što vam je potrebno i uštedite prostor u koferu ili torbi, nema boljeg načina nego da koristite plastične kese. Ali ne obične, već one koje imaju mogućnost vakumiranja, odnosno kod kojih možete da istisnete nepotreban vazduh i tako u velikoj meri uštedite prostor.

Osim toga, možete urolati odevne predmete koje pakujete, ako želite da dodatno uštedite prostor.

koferi, pakovanje, putovanja Foto: Pixabay/jamesdemers

2. Investirajte u odeću

Čudno zvuči, ali samo na prvi pogled. Ako često putujete, razumećete zašto je dobro da kupujete odeću od materijala koji ne iziskuju i peglanje. Da ne mislite da se to odnosi samo na žensku odeću, mogu će naći čak i muške košulje koje se ne peglaju.

3. Pakovanje košulja

Posebno kada su u pitanju muške košulje treba voditi računa o pakovanju. Da bi koliko-toliko održale oblik, a i za dodatnu uštedu prostora upravo kada se pakuju muške košulje, možete urolati kaiš i ubaciti ga u unutrašnjost kragne košulje.

4. Pakovanje cipela

Da biste zaštitili ostali prtljag od prljavštine sa cipela, možete na đonove staviti kape za tuširanje ili cipele spakovati u kese. Idealno bi bilo da budu vakumirane.

A tom prilikom možete i da uštedite prostor i to uz pomoć čarapa. Potrebno je da ih urolate i stavite u cipele, kako bi sačuvale oblik.

koferi, pakovanje, putovanja Foto: Pixabay/subarasikiai

5. Balansirano pakovanje

Sitnica koja može puno da znači kada je u pitanju pakovanje, odnosi se na redosled. Da bi kofer bio izbalansiran, valjalo bi da teže predmete, popt cipela spakujete na dno, bliže točkićima.

6. Pakovanje kozmetike

Ovde je neophodna dodatna pažnja, posebno ako pakujete različite vrste tečnosti i gelova, jer lako može doći do njihovog prosipanja. Zato je dobro da koristite duple plastične vrećice. Ako želite dodatno da se obezbedite, možete otvore bočica prekriti prvo celofanom, pa preko staviti čep.

koferi, pakovanje, putovanja Foto: Pixabay/Hans

7. Mislite o povratku

Sitnica na koju mnogi zaborave, a koja može da utiče na povećanje stresa tokom putovanja, jeste i pakovanje u povratku. Zato ne zaboravite da odmah spakujete kesu ili torbu, u koju ćete pakovati prljavi veš. I ne zaboravite još jednu torbu ili kesu za sve one suvenire, koje imate u planu da kupite dragim ljudima.

Video: Genijalan trik: Kako transportovati staklenu flašu a da žurka ne počne već u vašem koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    28. novembar 2021 | 08:47

    Spakujes u vakum vrecu, odeš na odmor i onda kada treba da se vratis, vidis da ti fali usisivac.

  • Sale

    28. novembar 2021 | 19:26

    Sad i ne putujem ali kad moram u Novi Sad uzmem apartman u prenociste Dvoriste na dan dva u rancu nosim ono osnovno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA