≫ 

Stamenković: Putnici iz rizičnih zemalja, zbog pojave omirkora, biće testirani na aerodromu

Do sada kod nas nije bilo putnika koji su zbog omikron soja korona virusa bili pod pojačanim nadzorom, rekao je Stamenković

  • 0
aerodrom putnici nemačka frankfurtski aerodrom

Foto: BORIS ROESSLER / AFP / Profimedia

Putnici koji dolaze iz afričkih zemalja sa spiska rizičnih zbog Kovida-19 na beogradski aerodrom, prolaze kroz oštriju kontrolu, a o pooštravanju mera , Telegraf je prvi pisao.

Ukoliko su oni koji dolaze iz "zemalja rizika" pozitivni upućuju se na lečenje, a ukoliko su negativni odlaze u izolaciju pod nadzorom, rekao je Goran Stamenković član kriznog štaba i pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove.

Do sada nije bilo putnika koji su zbog omikron soja korona virusa bili pod takvom vrstom nadzora, rekao je Stamenković.

- Mi smo u koordinaciji sa Institutom Batut pripremili scenario koji smo dostavili ministru zdravlja i kabinetu premijerke, u smislu pooštrene kontrole i načina postupanja sa putnicima u međunarodnom saobraćaju koji dolaze iz rizičnih zemalja -  rekao je Stamenković.

Na spisku rizičnih zemalja su Južnoafrička Republika, Bocvana, Zimbabve, Nambija, Lesoto, Mozambik i Malavi i putnici iz ovih zemalja će biti testirani na aerodromu, dodao je Stamenković.

- Suština je da svaki od ovih putnika na pasoškoj kontroli mora da bude identifikovan od strane MUP-a. Obezbeđeni su uslovi za testiranje na Aerodromu Nikola Tesla i svakome će se raditi pi-si-ar -istakao je Stamenković.

Video: Kontrola na aerodromu Nikola Tesla zbog koronavirusa

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA