≫ 

Prestižni časopis o putovanjima objavio najpoželjnija mesta za posetu: Iznenadiće vas gde je Srbija

Kako su rekli, razmatrali su nekoliko kriterijuma od razloga za putovanje, povoljne cene hrane i pića, istorijskih lokaliteta, pa sve do mesta koja nude uživanje, a koja su na otvorenom

  • 3
Srpsko selo, Srbija Foto: Shutterstock

Urednici engleskog magazina o putovanjima "Condé Nast Traveler", napravili su listu najboljih destinacija za posetu u narednoj godini, a Srbija se našla na visokom drugom mestu.

Kako su rekli, razmatrali su nekoliko kriterijuma od razloga za putovanje, povoljne cene hrane i pića, istorijskih lokaliteta, pa sve do mesta koja nude uživanje, a koja su na otvorenom.

- Iako je svet i dalje daleko od onoga što smo nekada smatrali normalnim, ove godine većina ljudi se, ipak, malim koracima vratila putovanjima.

U drugoj godini pandemije korona virusa vakcine su postale dostupne, pa su se i granice država polako otvarale od proleća, pa je tako planiranje bilo mnogo bliže realizaciji nego godinu dana ranije - piše Condé Nast Traveler.

- Sada, kada razmislimo šta sve može da donese 2022. godina, jasno je da su se prioriteti i kada su putovanja u pitanju mnogo promenili -  naveli su.

Šta su rekli o Srbiji

Još od raspada Jugoslavije mnoge od njenih republika (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora) postale su neke od glavnih turističkih odredišta.

Iako je Srbija, do sada, bila uvek u pozadini, Beograd je stekao reputaciju gastronomske destinacije, pa će uskoro dobiti i prve Mišelinove zvezdice, čime će istaći njihovu kuhinju, u kojoj se susreću istok i zapad, a koja ima uticaja grčke, turske i centralnoevropske kuhinje.

Izvanredni restorani poput Langosta i Salona 1905 samo su neki kojima se smeše ove prestižne zvezdice, a koji su dokaz da njihovi tartfui, sirevi i specijaliteti mogu da pariraju i onima iz najboljih evropskih restorana.

Prestonica noćnog života, kako se Beograd naziva, mogla bi da se uporedi sa onim što je Berlin bio 90-ih, ali njegov imidž "kul dečaka" dobiće nadogradnju otvaranjem prestižnog St. Regis hotela. Hotel će biti smeštan na 42. spratu najviše zgrade na Balkanu, ne računajući Istanbul, koja će četvrt pod nazivom "Beograd na vodi" svrstati u grupu blistavih nebodera i zelenih površina.

Novi Sad, kao drugi po veličini grad u Srbiji, proglašen je za jednu od tri evropske prestonice kulture za 2022. godinu, čime je postao jedan od prvih gradova van Evropske unije, koji je dobio tu čast. 

Progresivni centar muzike, umetnosti i književnosti, smešten duže reke Dunav, Novi Sad je oživeo i mesta, kao što su bivša fabrika testenina, fabrika za farbanje svile i dvorac iz 1890-ih, a koja su pretvorena u galerije savremene umetnosti i prostore za performanse. 

Ovo je njihova lista najboljih destinacija za posetu u 2022. godini

  1. Birmingam, Alabama
  2. Srbija
  3. Oblast Trondelag, Norveška
  4. Alberta, Kanada
  5. Balearska ostrva, Španija
  6. Čarlston, Južna Karolina
  7. Istanbul
  8. London
  9. Kueretaro (Querétaro), Meksiko
  10. Rapa Nui (Uskršnje ostrvo), Čile
  11. Zelenortska Ostrva, Portugal
  12. Velika jezera (The Great Lakes)
  13. Kjušu, Japan
  14. Uzbekistan
  15. Gabon (Gabonska republika)
  16. Sicilija, Italija
  17. Singapur
  18. Honduras
  19. Malta
  20. Panama
  21. Sumba, Indonezija
  22. Zapadna Virdžinija
  23. Video: Zavrteće vam se i od pogleda na njih: Ove stepenice su visoke skoro 90 metara i vode na krov sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. decembar 2021 | 20:02

    Srbija je neistražena destinacija,velika lepa i mistična i pruža dobrodošlicu za sve goste širom Sveta.

  • oz

    2. decembar 2021 | 16:05

    Srbija na mapi sveta….bravo Vucicu!

  • Djordije Cvarkov

    4. decembar 2021 | 09:26

    Tek kada proputujes svetom, vidis koliko je kod nas lepo, ljudski, spontano... Da smo malo bogatiji narod, ova zemlja bi bila najlepsa za ziveti u njoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA