Havaji ublažavaju ograničenja: Maske i dalje ostaju obavezne

Ubuduće svako ostrvo će imati pravo da donese svoja pravila

  • 0
havaji, plaža

Foto: Pixabay/BKD

Havaji su 1. decembra ukinuli ograničenja, koja se odnose na barove, restorane i druge objekte. Omogućeno je svakom ostrvu da ubuduće definiše sopstvena pravila, najavio je Dejvid Ige, guverner, prenosi Travelandleisure.

- Priroda ove vanredne situacije bila je kao nijedna druga i zahtevala je koordinaciju na saveznom, državnom i okružnom nivou, kakvu nikada ranije nismo videli – naveo je Ige u zvaničnom saopštenju i dodao:

Zajedno sa narodom Havaja, stigli smo do ove tačke. Ali pandemija nije gotova. Pozivamo sve stanovnike da ostanu na oprezu dok nastavljamo da štitimo zdravlje i bezbednost, ponovo pokrećemo ekonomiju i jačamo naše zajednice.

Vest je objavljena nakon državne odluke da ublaži ograničenja kapaciteta u barovima i restoranima u Honoluluu i Maui, gde je bio potreban dokaz o vakcinaciji ili negativ test.

Gradonačelnik Honolulua, Rik Blangiardi je ranije u saopštenju naveo da počev od 1. decembra neće važiti ograničenja kapaciteta za kompanije i događaje, dok je Majkl Viktorino, gradonačelnik Mauija naveo da razmatra pravila i dodao da je „i dalje potrebna budnost“.

Sve to budući da je više od 71% stanovnika države potpuno vakcinisano, prema Havajskom državnom zdravstvenom odeljenju i nedeljama nakon što su Havaji zvanično poželeli dobrodošlicu turistima.

Ali iako država ublažava ograničenja, Ige je naveo da maske ostaju obavezne u zatvorenom prostoru. Takođe, na snazi ostaje i Program bezbednih putovanja, koji omogućava posetiocima da budu izuzeti od obaveznog karantina, ukoliko prilože validan negativan test ili dokaz o vakcinaciji.

Što se krstarenja tiče, nije planirano da budu dozvoljena na ostrva najranije do januara naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA