Em dobra, em povoljna: Bugarska skijališta su čest izbor srpskih turista

Uslovi ulaska državljana Srbije u Bugarsku nedavno su promenjeni, ali to ne utiče na smanjenje broja onih koji žele da uživaju na ski-stazama u Banskom i Borovecu

  • 4
Bansko, skijanje, bugarska

Foto: Pixabay.com

Zemlja koja se može pohvaliti nekim od najpoznatijih ski-centara u ovom delu Evrope, Bugarska je i čest izbor srpskih turista tokom leta. Činjenica da nije u pitanju daleka destinacija, svrstava bugarska skijališta u neka od omiljenih za Srbe.

Od državljana Republike Srbije koji se odluče za skijanje u Bugarskoj se očekuje da se pridržavaju aktuelnog režima ulaska u zemlju. Osim validnog sertifikata o vakcinaciji, odnosno potvrde o preležanoj bolesti u periodu od 11. do 180. dana od datuma testiranja koji je naveden, putnici moraju da imaju i negativan PCR test, koji ne sme da bude stariji od 72 sata.

Sve navedeno odnosi se na starije od 12 godina, s tim da mladi uzrasta od 12 do 18 godina imaju pravo da uđu samo sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata. Preporučuje se svima koji odluče da uživaju u skijanju u ovoj komšijskoj zemlji, da na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije blagovremeno provere da li je došlo do promena ulaska za naše državljane.

skijanje skijač

foto: pixabay.com

Cene smeštaja u Bugarskoj

 

Između 150 i 210 evra košta smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u skijaškom centru Bansko, na bazi sedam noćenja u prvoj polovini februara. S obzirom na to da u Banskom u ponudi preovladavaju hoteli sa četiri zvezdice, to su i cene šarolike, i kreću se u rasponu od oko 280 do skoro 600 evra.

U Borovecu, drugom čuvenom bugarskom skijalištu dostupan je najpre smeštaj u hotelima više kategorizacije. Ukoliko posetite Borovec, smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice možete pronaći u prvoj polovini februara po ceni od oko 390 do oko 570 evra. Usluga se razlikuje od hotela do hotela.

Povratna autobuska karta iz Beograda do jednog od ova dva ski-centra u Bugarskoj iznosi 50 evra, dok je 30 evra cena karte u jednom pravcu.

Cena karte iz Novog Sada je 65, odnosno 40 evra u jednom pravcu, dok je očekivano najjeftinija cena autobuskog prevoza iz Niša, koji je i najbliži od svih navedenih gradova. U jednom pravcu karta košta 25 evra, a povratna je 15 evra skuplja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    24. januar 2022 | 13:30

    Bansko ima bolje staze od Kopaonika.

  • 534

    24. januar 2022 | 20:04

    Borovec je extra. Staze su extremno dobre.

  • Đorđe

    24. januar 2022 | 13:52

    Imaju bolja skijališta od nas samo su im cene paprene. Bansko je skuplje od Kopaonika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA