≫ 

Koliko košta zimovanje u Crnoj Gori: Odmor na Žabljaku i Kolašinu je pravi raj

Cene smeštaja na Žabljaku i Kolašinu značajno variraju, budući da postoje i nekategorisani objekti, kao i oni sa četiri ili pet zvezdica

  • 0
Sneg Žabljak

Foto: CdM

Durmitor i Bjelasica su atraktivni tokom cele godine. Možda za nijansu zanimljiviji u zimskom periodu, budući da se radi o dve izuzetne planine, na kojima se nalaze i skijaški centri. Jedno od najviših urbanih naselja na području celog Balkana nalazi se na 1.450 metara nadmorske visine. Žabljak je okružen sa više od 20 planinskih vrhova, čija je visina veća od 2.200 metara.

Na nadmorskoj visini od 950 metara leži Kolašin, okružen Komovima, Bjelasicom i Sinjajevinom. U gradu živi oko 4.500 stanovnika, a posebno je interesantno posetiti ga u toku zime.

U blizini i Žabljaka i Kolašina smešteni su najpoznatiji crnogorski ski-centri. Baš zbog blizine i urbanosti ova dva naselja, mnogi koji se odlučuju za skijanje u ovoj zemlji, biraju upravo njih za smeštaj.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Montenegrin Beauty (@montenegrin.beauty)

 

Koliko košta zimovanje na Žabljaku u februaru?

 

Oko 11.500 dinara je trenutno najjeftinija opcija privatnog smeštaja na Žabljaku, na bazi sedam noćenja u prvoj polovini februara. U pitanju je smeštaj koji nije kategorisan. Namenjen je za dve osobe, a kuća u kojoj se nalazi udaljena je oko 600 metara od centra.

Za smeštaj u apartmanima u privatnom domaćinstvu, koji su kategorisani sa tri zvezdice, treba izdvojiti oko 18.000 dinara. Oko 800 metara je kuća udaljena od centra Žabljaka.

Sneg Žabljak

Foto: CdM

Sedam noćenja u jednom od hotela sa tri zvezdice na Žabljaku, za dve osobe u prvoj polovini februara će vas koštati oko 25.000 dinara, dok je potrebno izdvojiti oko 9.000 dinara više za smeštaj u hotelu iste kategorizacije, ali na bazi usluge noćenja sa doručkom.

Najjeftinija opcija za navedeni period u hotelu sa četiri zvezdice, a na bazi usluge noćenja sa doručkom iznosi između 60.000 i 64.000 dinara.

Cena sedmodnevnog ski-pasa iznosi 80 evra, dok je noćno skijanje osam evra po osobi, a dnevni ski-pas 15 evra, navodi skijanje.rs.

Sneg Žabljak

Foto: CdM

Cene zimovanja u februaru u Kolašinu

 

Smeštaj na bazi sedam noćenja za dve osobe početkom februara u nekategorisanom smeštaju u Kolašinu iznosi nešto manje od 17.000 dinara. Oko 3.000 dinara više je potrebno izdvojiti za privatni smeštaj koji je udaljen oko 100 metara od centra i nosi tri zvezdice.

U privatnoj kući koja je kategorisana sa četiri zvezdice, u neposrednoj blizini centra, moguće je u tom periodu pronaći smeštaj za oko 30.000 dinara.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 📸 𝒟𝒶𝓃𝒾𝒿𝑒𝓁𝒶 𝒥𝒶𝓃𝓀𝑜𝓋𝒾𝒸 ♡ (@nebojegranica_)

 

Oko 45.000 dinara košta sedam noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice u Kolašinu, za dve osobe početkom februara. Za oko 23.000 dinara više je moguće pronaći smeštaj u navedenom periodu u hotelu sa četiri zvezdice. Takođe je u pitanju usluga noćenja sa doručkom za dve osobe.

Najskuplja opcija prema navedenim parametrima trenutno je smeštaj u hotelu sa pet zvezdica u Kolašinu, na bazi usluge noćenja sa doručkom, za šta je potrebno izdvojiti oko 120.000 dinara.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели montenegro_nord (@montenegro_nord)

 

Sedmodnevni ski-pas u ski centru na Bjelasici iznosi 104 evra za odrasle. Deca plaćaju 68 evra, a a stariji od 65 godina 10 evra više od mališana. Takođe se od skijaša zahteva depozit za karticu, u iznosu od pet evra, osim za decu do pet godina starosti i za skijaše starije od 75 godina. Cena noćnog skijanja je 10 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA