Jasna je najpoznatiji ski-centar u Slovačkoj: Ovo su cene za odlazak na zimski odmor

Pored ski-staza namenjenih mališanima i početnicima, postoje i one za iskusne skijaše

  • 2
Jasna Slovačka Foto: Shutterstock

Na padinama planine Čopok, koja pripada Niskim Tatrima, nalazi se jedno od najpoznatijih skijališta u Slovačkoj. Ski-centar Jasna se može pohvaliti sa 49 kilometara staza različite težine. Osim onih koje su namenjene mališanima i početnicima, postoje i staze za iskusne skijaše.

Iako gotovo pet meseci godišnje ima snega, u ovom centru postoji i sistem za veštačko osnežavanje. Ukupno je 11 ski-liftova koje mogu da koriste najmlađi skijaši i 17 namenjenih starijima.

Podsećanja radi, prema trenutno aktuelnim podacima, navedenim na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, državljani Republike Srbije mogu da uđu u Slovačku.

Ukoliko su u pitanju vakcinisani putnici, za njih ne važe nikakva ograničenja, osim što se moraju registrovati na ovom sajtu i registracija im važi šest meseci od momenta kada se prvi put registruju. Takođe se od svih putnika zahteva da se registruju elektronski preko navedenog sajta.

Nevakcinisani putnici moraju biti u 14-dnevnoj izolaciji, s tim što mogu uraditi PCR test najranije petog dana boravka. Ako rezultati testa budu negativni, izolacija može biti prekinuta. Putnici koji u Slovačku dolaze avionom, moraju popuniti i ovaj formular.

Jasna Slovačka Foto: Shutterstock

Koliko košta zimovanje u ski centru Jasna?

Dnevna cena ski-pasa u Jasni iznosi između 49 i 59 evra po osobi za odrasle, a u zavisnosti od toga da li se kupuje online ili ne. Ukoliko neko krene na skijanje nakon 13h po lokalnom vremenu, cena dnevnog ski- pasa za odrasle je 39 evra, za decu 28, a za seniore 32 evra.

Ukoliko se šestodnevni ski-pas naručuje online, cena je 247 evra. Skuplje je za 40 evra ako se naručuje u hotelu, a plaća karticom, dok je cena ski-pasa za šest dana ukoliko se u rizortu plaća kešom ukupno 319 evra.

Jasna Slovačka Foto: Shutterstock

Najjeftinija opcija smeštaja u apartmanu sa tri zvezdice za dve osobe u prvoj polovini februara trenutno iznosi nešto manje od 22.000 dinara. Apartmani su udaljeni oko dva kilometra od ski-centra.

Ukoliko se odlučite za smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u ovom ski-centru, to će vas koštati između 50.000 dinara i 54.000 dinara. U cenu je uključeno sedam noćenja sa doručkom za dve odrasle osobe, tokom prve polovine februara.

Oko 105.000 dinara u navedenom periodu iznosi cena smeštaja u jednom od hotela sa četiri zvezdice. Kada su u pitanju hoteli iste kategorizacije koji nude uslugu noćenja sa doručkom, cene se kreću od oko 118.000 i 124.000 dinara.

Počev od 223.000 dinara se kreću cene smeštaja u hotelu sa četiri zvezdice, uz uslugu polupansiona.

Trenutno je najskuplja opcija boravka u hotelu sa četiri zvezdice, koji ima direktan izlaz na stazu, na bazi sedam polupansiona za dve osobe i iznosi oko 390.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alek

    26. januar 2022 | 16:19

    Poređenja radi - 49 km staza, Kopaonik 64 km Cena ski karte bez popusta dnevna 59 evra, Kopaonik 4300 din Šestodnevna 319 evra, Kopaonik 18000 dinara. Manite se praznih priča o Kopaoniku kao najskupljem skijalištu u Evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA