≫ 

Čuveni ski-centar stare Jugoslavije danas posećuju najpre jugonostalgičari

Zbog odlične pozicioniranosti i činjenice da su cene prilično povoljne, poslednjih godina postaje sve posećenije

  • 3
Popova Šapka, Severna Makedonija Foto: Shutterstock

Nekada jedan od najpoznatijih jugoslovenskih ski-centara, Popova Šapka se danas može smatrati najpoznatijim skijalištem u Republici Severnoj Makedoniji. Od Skoplja je udaljeno tek nešto više od 50 kilometara, dok ga od Tetova deli tek oko 20 kilometara. Zbog odlične pozicioniranosti i činjenice da su cene prilično povoljne, poslednjih godina postaje sve posećenije.

Ski-centar Popova Šapka nalazi se na tromeđi Srbije, Republike Severne Makedonije i Albanije, na padinama Šar planine. Na 2.748 metara nadmorske visine nalazi se Titov vrh, koji se smatra najvišim, dok se naselje i ski-centar nalaze na 1.710 metara nadmorske visine.

Osim 20 kilometara ski-staza, ovde se nalazi i osam žičara i ski-liftova. Ski-staze su namenjene početnicima i iskusnim skijašima, a tri od njih su uređene u potpunosti prema kriterijumima FIS-a i domaćini su međunarodnom takmičenju „Šarplaninski kup“ u slalomu i veleslalomu.

Popova Šapka, Severna Makedonija Foto: Shutterstock

Cene zimovanja u Popovoj Šapki

Dnevna karta za ovo skijalište po osobi iznosi 13 evra, dok je cena poludnevne karte 10 evra, obračunato u denarima. Cena sedmodnevnog ski-pasa iznosi oko 80 evra.

Za sedam noćenja u hotelu sa dve zvezdice u Tetovu, za dve osobe, u prvoj polovini februara treba izdvojiti oko 25.000 dinara. Upravo to je u ovom momentu najjeftinija opcija smeštaja.

Popova Šapka, Severna Makedonija Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju smeštaj baš u skijalištu, najjeftinija varijanta uključuje najam apartmana sa tri kreveta, po ceni od oko 48.000 dinara za sedam noćenja u navedenom periodu.

Oko 65.000 dinara košta smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice u ovom skijalištu, što je ujedno najskuplja opcija u ovom momentu.

Video: Srpska Helikopterska jedinica pomaže u gašenju požara u Severnoj Makedoniji: Izbačeno 25 tona vode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA