≫ 

Koliko košta zimovanje u komšiluku: Ovo su cene za jedno od najlepših skijališta u Sloveniji

Skijalište Golte nudi staze različite težine i mnoge druge sadržaje

  • 0
Foto: Shutterstock

Na nadmorskoj visini od 1.587 metara, oko 30 kilometara udaljeno od Celja, nalazi se skijalište Golte. Slovi za jedan od najlepših ski centara na području Slovenije.

Izuzev lakih i teških staza, u ovom ski centru postoje i staze srednje težine. Organizuje se i škola skijanja tokom sezone, a u ski centru Golte funkcioniše i vrtić za najmlađe skijaše. Sve ski staze su opremljene sistemom za veštačko osnežavanje, tako da nema bojazni da će sezona propasti. Skijašima su na raspolaganju i tereni za turno skijanje, kao i 5 kilometara duga staza namenjena skijaškom trčanju.

Na zvaničnom sajtu ovog slovenačkog skijališta, navedeno je da je za ulazak na žičare potrebno priložiti validan test i to ili PCR, ne stariji od 48 sati ili HAG test, koji ne sme biti stariji od 24 časa od trenutka uzorkovanja. Ukoliko skijaši to žele, mogu i na skijalištu uraditi HAG test po ceni od 10 evra. Testiranje je dostupno svakog dana, u periodu od 07:45 i 08:15h. Takođe je naveden i zahtev da svi skijaši nose maske prilikom ulaska u žičaru i tokom njenog korišćenja.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели GOLTE | Ski & sports center (@golteslovenia)

Cene smeštaja u skijalištu Golte

Dnevni ski pas za odrasle iznosi 35 evra, za decu 22 i 31 evro za seniore. Kada je u pitanju sedmodnevni ski pas, cena je 186 evra za odrasle, odnosno 113 za decu i 161 za seniore.

Počev od oko 34.000 dinara se kreću cene privatnog nekategorisanog smeštaja za dve osobe u prvoj polovini februara, na bazi sedam noćenja. Ukoliko je u pitanju privatni smeštaj sa tri zvezdice, najjeftinija varijanta u ovom momentu iznosi oko 46.000 dinara.

Golte, Slovenija Foto: Shutterstock

Oko 75.000 dinara košta sedam noćenja sa doručkom za dve osobe u prvoj polovini februara u hotelu sa četiri zvezdice. U pitanju je hotel udaljen oko pet kilometara od skijališta. Ujedno je to trenutno najpovoljnija opcija kada je reč o hotelskom smeštaju.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Tomaž Gorec - Kam na izlet (@tomazgorec)

Udaljen oko tri kilometara od ski centra, jedan od hotela se smatra najskupljim trenutno, budući da je potrebno izdvojiti oko 193.000 dinara. Toliko iznosi sedam noćenja na bazi polupansiona za dve osobe, u Superior dvokrevetnoj sobi, tokom prve polovine narednog meseca.

Video: Jelena Karleuša pokazala svoje umeće na skijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA