Od februara Tajland ponovo uvodi turistička putovanja bez karantina

Cilj je da se primenom ovog rpograma olakša putovanje najpre potpuno vakcinisanim putnicima iz bilo koje zemlje

  • 1
Zaliv Maja, Tajland Foto: Pixabay/engin_akyurt

Počev od 1. februara, svim potpuno vakcinisanim putnicima koji putuju na Tajland iz bilo koje zemlje, biće dozvoljeno da se prijave za program „Test & Go Thailand Pass“ do 60 dana pre početka putovanja

Još jednom Tajland pokušava da olakša turistima posetu ponovnim aktiviranjem programa „Test & Go Thailand Pass“, pružajući tako mogućnost potpuno vakcinisanim turistima da putuju u bilo koji deo zemlje, bez karantina.

Kako je navela Turistička Vlada Tajlanda, počev od 1. februara će biti dozvoljeno svim potpuno vakcinisanim putnicima iz bilo koje zemlje da se prijave za program do 60 dana pre početka putovanja, prenosi Travelaandleisure. Da bi ispunili sve propisane uslove, od putnika se zahteva da rezervišu i plate unapred boravak u odobrenom SHA hotelu za dve odvojene noći (prvi i peti dan), te da avansno plate dva PCR testa koje treba da urade upravo prvog i petog dana putovanja. Još je potrebno i da unapred dogovore transfer od aerodroma do izabranog hotela.

Svi putnici su u obavezi da ostanu u svom smeštaju prvog i petog dana putovanja, sve dok ne dobiju rezultate testa.

Pored svega toga, prilikom dolaska takođe moraju da prilože negativan rezultat PCR testa, koji je uzorkovan najviše 72 sata ranije, kao i da imaju polisu osiguranja sa minimum 50.000 dolara pokrićem.

Prijavljivanje za ovaj program će biti omogućeno od 1. februara online.

Podsećanja radi, prvobitno je tokom novembra Tajland dozvoljavao vakcinisanim putnicima da borave u zemlji vez karantina, što je bilo pre nego što su tokom decembra ponovo pooštrena ograničenja usled pojave omikron varijante virusa. Iako je program bio privremeno suspendovan, bilo je dozvoljeno učešće u varijanti „Phuket Sandbox“, koji je dozvoljavao putnicima da ostanu na ostrvu, ali i da putuju bez karantina.

Najavljeno popuštanje ograničenja dolazi mesecima nakon što Tajland planira da počne da primenjuje turističku taksu, koja će biti uključena u cenu avio-karata. Naknada će iznositi 300 bahta, što je oko 9 američkih dolara i koristiće se za finansiranje novih projekata i nadogradnju turističke infrastrukture u zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    29. januar 2022 | 12:31

    da su svi pametni da niko ne ide pa neka uvode sledeće godine ponovo karantin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA