≫ 

Ovo neotkriveno ostrvo je godinama u senci Santorinija i Mikonosa, a mnogi kažu da je lepše od njih

Mnogi ne znaju za prirodne lepote koje krije ovo grčko ostrvo

  • 2
naksos Naksos / foto: pixabay.com

Umesto da idete za gomilom turista koji hrle na najpoznatija i najprestižnija grčka ostrva, poput Santorinija i Mikonosa, ljubitelji putovanja predlažu da razmislite o Naksosu, relativno nepoznatoj destinaciji koja predstavlja pravi mali raj za avanturiste!

Ostrvo Naksos je 2018. godine izabrano za najlepše grčko ostrvo, a uprkos tome i dalje nije postalo žrtva masovnog turizma.

Naksos pripada Kikladskom arhipelagu ostrva, a razlikuje se od svih drugih "komšija" jer se na njemu nalaze plodne doline ispresecane belim kapelama, planinska sela, drevne ruševina i izolovane plaže.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Chris Cenaiko (@chriscenaikotravels) on

Predstavlja idealnu destinaciju za sve turiste koji obožavaju peskovite plaže, kao i one koje uživaju u hajking turama na obližnju planinu Zevs koja sa svojih 1000 metara ostrvu daje idilični šmek.

Na ovom maleckom ostrvu, nalaze se i zelene doline, zlatne plaže, drevne ruševine i kamenolomi mermera zbog čega gradovi u Naksosu izgledaju pomalo futuristički.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by 𝓐𝓾𝓻𝓸𝓻𝓪 🌸✨ (@loladeluca) on

Naksos fascinira svojom lepotom ali i istorijom. Tu je i Portara kao glavna atrakcija, tj. mermerna vrata visoka šest metara, i ona su ulaz u hram posvećen Apolonu.

Na Naksosu se nalaze najlepše plaže na Kikladima. Najpoznatije među njima se nalaze na južnoj obali ostrva - Aghios Prokopios, Aghia Anna, Plaka, Kastraki, Mikri Vigla i Pirgaki. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ανθή Δ.Λιόλιου 👩🏼‍🔬 (@anthi_lioliou) on

Takođe moramo spomenuti Plaku - plažu prepoznatljiva po valovitim dinama, kao i mestu okupljanja nekadašnjih hipika. Danas predstavlja idealan izbor za odmor mnogih nudista.

Kada južni vetar duva, a more na severnoj obali je mirno, ne postoji bolje mesto za plivanje od Abrama. Mala, šljunkovita uvala smeštena na severu nalazi se na kraju zemljane staze uz glavnu cestu i okrenuts je ka zapadu, tako da se na ovom mestu nalaze fascinantni zalasci sunca.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Fot (@fot_t) on

Za Naksos turisti kažu da predstavlja savršen miks nove i stare Grčke, da nudi tipičnu grčku tradiciju, divlju prirodu, neverovatnu hranu, brojne ataktivnosti, a odlično je pozicionirana tako da možete jednostavno da obiđete ostrva koja se nalaze u blizini: Paros, Santorini, Mikonos, Ios, Kufonisi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Χλόη Κατσιώνη (@klo_klo96) on

Da li ste ranije čuli za ovo ostrvo? Kako vam se dopada?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krk

    7. mart 2020 | 13:22

    Čim ga turisti nisu uništili znači da je sigurno prelepo...

  • Chance

    7. mart 2020 | 14:44

    I Paros je prelep. Samo su ta ostrva prilicno skupa zbog trajekta ili dodatnog leta do njih. Uglavnom ih agencije nemaju u ponudi, pa se ljudi organizuju individualno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA