≫ 

Noćenje u Grčkoj za 15 evra? Da, moguće je i to samo na ovom ostrvu

U prefekturi Magnezija, u grčkoj oblasti Tesalija, nalazi se jedno maleno ostrvo...

  • 1
grčka, hoteli, smeštaj Foto: Pixabay

Nakratko zaboravite na sva savremena sredstva komunikacije, na ludovanje noćnog provoda, na bilo kakvu vrstu luksuza i jednostavno se opustite...

Ako ipak želite da uživate uz svuke omiljene pesme, dok ispijate koktele i prepuštate se ritmu, nemojte ni da razmišljate o ovakvoj opciji za letovanje. To definitivno onda nije za vas.

Ostrvo Paleo Trikeri (Stari Triekri)

U prefekturi Magnezija, u grčkoj oblasti Tesalija, nalazi se ovo maleno ostrvo, čija je površina tek oko 2.5 km². U prevodu, to znači da ako krenete pešice, biće vam potrebno svega par sati da obiđete celo ostrvo.

Po dostupnim podacima iz popisa stanovništva sa početka veka, na njemu postoji tek oko 80 meštana.

Za vreme Grčkog građanskog rata su na ovo ostrvo proganjane žene zbog svojih političkih stavova. U njegovoj blizini se nalazi još jedno omanje ostrvo, nazvano Pitos.

Nasuprot ostrva se nalazi luka Alogoporo, iz koje polazi brodski taksi i vozi vas direktno do Paleo Trikeri ostrva.

Dovoljno je da ponesete malo stvari, malo novca i veliku želju da se upoznate sa takvom lepotom. Automobil vam neće biti potreban, jer ih na ovom ostrvu uopšte nema. Zapravo auto uopšte nema svrhu na njemu koristiti.

Spinalonga Foto: Pixabay

Noćenje na grčkom ostrvu za 15 evra

Na vrhu brdašceta na ostrvu Paleo Triekri se nalazi i manastir Panagija Evangelistria, koji potiče iz 19. veka.

Nakon što je 1825. godine, u korenu jednog drveta okrivena čudotvorna ikona Device Marije, počelo se sa gradnjom ovog manastira. Zvanično je završen 1837. godine.

A zabeleženo je da su upravo kroz taj manastir prošle grčke žene, koje su zbog svojih političkih stavova proterane na ovo ostrvo. Tokom Grčkog građanskog rata je njih čak oko 5 hiljada tu boravilo u različitim periodima.

Upravo tu je i moguće da se smestite i to za samo 15 evra za noćenje.

trajekti grčka Foto: Pixabay

Nikakav luksuz nemojte očekivati, naravno. Ali je dovoljno da pomislite na taj predivan pogled, koji se iz manastira pruža na celo ostrvo i da zaboravite na odsustvo komfora.

Začuđujuće, na ostrvu Paleo Trikeri postoji dovoljno taverni, kada se uzme njegova površina, naravno, tako da ne treba da razmišljate gde da jedete dok ste tu.

Ono što će svakog posetioca psoebno oduševiti je tirkizno plava boja mora. Sve plaže su, sasvim očekivano blizu. A najpoznatije su one, koje lokalno stanovnioštvo naziva Prasini Amos, Afetka i Aja Sofija.

Pored toga što će na ovom ostrvcetu sigurno uživati parovi, mora se priznati da je svakako idealno i za beg od gradske vreve.

Video: Kovid-19 je pogodio celu Grčku, ali ovaj deo zemlje je uspešno odoleo sa 0 zaraženih

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. maj 2020 | 23:34

    Znaci nas cetvoro 4x15= 60 e, puta 10 dana, 600 evra. Hmm, pa ovo je otkrice decenije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA