≫ 

Grčka otvara granice 1. jula, a evo koja će pravila važiti za trajekte koji prevoze do ostrva

Koji će biti maksimalan broj putnika na trajektima? * Kakva će biti pravila za kabine, sedišta i klimatizaciju? * Detaljan plan na 21 strani

  • 5
trajekti grčka

foto: pixabay.com

Ministarstvo nautike i ostrvske politike objavilo je plan za rad brodova u Grčkoj nakon postepenog ukidanja mera protiv korona virusa i najavi da će se zemlja za turizam otvoriti od 1. jula.

Ono što je najvažnije za putnike jeste da će najveći broj konvencionalnih trajekata koji nemaju kabine moći će da popune samo 50 odsto svojih kapaciteta što unutar broda, što na palubama.

Maksimalni broj putnika na brodovima sa zajedničkim kabinama iznosiće 55 odsto od ukupnog kapaciteta kako u unutrašnjoj, tako i u spoljašnjoj upotrebi.

Što se brodskih kabina tiče, jedan putnik će moći da koristi kabinu ili 4 putnika ukoliko je rezervaciju izvršila porodica.

Kabine će se prirodno provetravati, a vrata će morati da budu otvorena nakon čišćenja i dezinfekcije najmanje tri sata pre nego što u nju uđe sledeći putnik.

Kada je u pitanju avionski prevoz unutar Grčke, sedišta će biti obeležena posebnim oznakama gde sme, a gde ne sme da se sedi kako bi se zadržala potrebna udaljenost.

Video: Kovid-19 je pogodio celu Grčku, ali ovaj deo zemlje je uspešno odoleo sa 0 zaraženih

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bitna stvar !!!!

    7. maj 2020 | 11:45

    A šta je sa Severnom Makedonijom? I kroz nju moramo proći

  • Tajci

    7. maj 2020 | 13:29

    Bravo za Grke. Bolje more nego da zavrsis na psihijatriji posle ovog ludila....

  • A

    7. maj 2020 | 11:17

    To ce biti avanturisticko letovanje ko god isao bilo gde ove godine,haos,nervoza,nedoumica sve da letovanje prodhe avanturisticki,sretno svima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA