≫ 

Grčki hoteli sa 5* nude popuste od čak 20% u avgustu i besplatno otkazivanje 30 dana pre

Jedan od njih je omiljen i među srpskim turistima

  • 0
Porto Carras, Travelland Porto Carras / Foto: Promo/Travelland

Luksuzni hoteli u Grčkoj odgovoriće na pandemiju korona virusa tako što će sniziti svoje cene u jeku sezone i pružiti fleksibilniju politiku otkazivanja.

Sa popustima do 20 odsto, čak i u avgustu, fleksibilnijom politikom otkazivanja, ali i povećanjem iznosa avansa, grčki hoteli sa 5* žele da kako-tako spasu sezonu u ovoj zemlji.

I dok je nekima počinjala sezona još u aprilu, situacija je i dalje veoma kritična, hoteli su još uvek zatvoreni, a vrlo se malo zna - počev od datuma ponovnog otvaranja hotela, pa sve do zdravstvenih protokola i mera koja će važiti za zaposlene i goste.

S druge strane, ponovno otvaranje hotela zavisi prvenstveno i od dinamike letova iz inostranstva, a to je posebno slučaj sa luksuznim hotelom "Costa Navarino" u Mesiniji.

Upravo su zato zbog mnogih i dalje nejasnih scenarija grčke vlade, vodeći hoteli sa 5* najavili otvaranje i izradili sopstvene planove.

Cilj je povezati sezonu 2020. sa letnjom sezonom 2021. godine kada se svi nadaju u oporavku.

Upravo zato nije slučajno što je jedan od najpoznatijih hotela "Asteras" u Vuljagmeniju zajedno sa "Four Seasons" objavio da otvara svoja vrata u junu, a zbog uslova izabrao umesto dosadašnje 48-satne, mogućnost otkazivanja čak 14 dana pred put!

Sani Resort Sani Resort, Halkidiki / foto: printscreen/youtube/Siko Studios Production

Pripema je odavno počela protokolima koji uključuju detaljnu obuku osoblja, sve veće udaljenosti među stolovima, ali i ležaljki na plažama.

Takođe, "Sani Resort" na Halkidikiju, ali i "Ikos Resort" primenjivaće različite povoljnosti i popuste. Na primer, u "Sani Dunes" daje se popust od čak 10 odsto u julu ili avgustu, dok će otkazivanje aranžmana biti potpuno besplatno 30 dana pre dolaska.

Rezervacije koje su otkazane tokom pandemije korona virusa moguće je iskoristiti u narednih 18 meseci uz dodatnih 20 odsto i depozita i vaučer.

Što se tiče "Porto Carrasa" koji je omiljen i među srpskim turistima, koji su ove godine kupile kompanije "Stengu" i "Saviddis" još uvek nije doneo nikakve odluke, pa će kompleks pod režimom novih vlasnika verovatno doživeti potpuni preobražaj kako bi što bolje dočekao turiste sledeće godine.

Lanac najpoznatijih grčkih hotela "Grecotel" je već počeo sprovođenje mera, pa će tako unutar njihovih najvećih hotela koje raspolažu i plažom, svaka soba imati svoj set ležaljki na plaži. Hrana će biti služena u dvorištima i na plaži.

Video: Grci okupirali plaže, ljudi se zabavljaju kao da je jek sezone i da korona nije prisutna

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA