Žurka na plaži na Mikonosu vlasnike bara koštala 2 meseca zabrane rada i 20.000 evra

Grci pohrlili na Ostrvo vetrova da partijaju

  • 0
Mikonos

Žurka na Mikonosu / foto: printscreen/youtube/Proto Thema

Velika žurka u poznatom bič-baru na Mikonosu koštala je vlasnike 2 meseca obustave rada i 20.000 evra.

Iako stranci još uvek ne mogu da uđu u Grčku, domaći turisti su uveliko počeli da putuju, a Atinjani su za vikend masovno pohrlili na Mikonos, gde je sezona uveliko počela.

Međutim, po svemu sudeći niko nije poštovala mere prevencije u cilju sprečavanja pandemije korona virusa, a kamoli fizičku distancu.

Tako je u baru Alemagu na plaži Fteljas stotine Atinjana prisustvovalo žurki di-džeja Jojo, dok je u baru Astra u Hori (gradu Mikonosu) nije moglo uopšte da se nađe slobodno mesto čak ni za stajanje.

Bar Alematgu je nakon jučerašnje žurke na plaži dobio kaznu 20.000 evra i zabranu poslovanja 60 dana.

Šta se promenilo na Mikonosu?

 

Ono što je neobično jeste da svi pričaju grčki jezik, budući da stranaca nema već samo domaćih turista. Što se cena tiče, ništa se nije promenilo u odnosu na prošlu godinu.

Ipak, jedna važna promena jeste odsustvo ležaljki i suncobrana sa svih plaža na Ostrvu vetrova. Naime, vlasti su uklonile sve ležaljke i suncobrane, dok zakupci plaža ne dobiju potrebne dozvole.

Zbog toga su bili jako ljuti jer Grci proslavljaju praznik Agios Pnevmatos, odnosno Duhove, te zbog spajanja tri slobodna dana svi su pohrlili na ostrva.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA