≫ 

Jedno od retkih letovališta koje će vam omogućiti da istovremeno uživate i u prestonici Grčke

Kada se otvore granice, Lutraki uopšte nije loš izbor

  • 2
Lutraki Lutraki / pixabay.com

Duga peščana plaža, blizina Atine i neki od najpoznatijih objekata za zabavu, te prilično pristupačne cene smeštaja su mesto Lutraki učinili vrlo poznatim.

Kazino, koji se smatra jednim od najvećih u celoj Evropi se nalazi ovde, ali i brojne diskoteke i noćni barovi. Zato se često Lutraki dovodi u vezu sa zabavom i aktivnim odmorom, pa se u tom smislu najčešće preporučuje mlađim turistima.

Zabava nadomak prestonice

Oko 100 kilometara deli Atinu od letovališta Lutraki. U neposrednoj blizini se nalazi i Korintski kanal, a tek oko 70 kilometara odatle su i neki od najpoznatijih arheoloških lokaliteta u tom delu Grčke.

Osim po fenomenalnom noćnom životu i odličnom provodu, ovo letovalište je dobro poznato i po drugim zabavnim sadržajima.

Činjenica da živi cele godine značajno doprinosi i njegovoj ponudi.

Letovanje u Lutrakiju

Jedna od retkih plaža koja svake godine biva ovenčana Plavom zastavicom Evropske Unije je upravo u ovom letovalištu.

Prostrana plaža u mestu Lutraki je duga oko 4 kilometra i prekrivena je šljunkom. Na pojedinim njenim delovima postoje kafići i barovi, sa svim potrebnim sadržajima.

U toku letnjih meseci se letovanje u Lutrakiju može naći i u ponudi naših agencija. Obično je u pitanju avionski prevoz do Atine, a onda se organizuje i transfer do izabranog hotela.

One agencije koje su usmerene na organizaciju putovanja isključivo za mlađe turiste nude često i aranžmane koji podrazumevaju autobuski prevoz.

Cene letovanja

Lutraki Lutraki / pixabay.com

Noćenje za dve odrasle osobe u hotelu sa dve zvezdice polovinom jula meseca u Lutrakiju košta između 31 i 51 evro.

Ukoliko ste zainteresovani za smeštaj u nekom hotelu sa 3 zvezdice, u istom periodu, noćenje će vas koštati od 47 do 87 evra.

Kada su u pitanju cene noćenja polovinom jula meseca za dve osobe u hotelima sa 4 zvezdice u Lutrakiju, one se kreću u rasponu od 68 evra, pa do 118 evra.

Smeštaj u najpovoljnijem hotelu sa 5 zvezdica u ovom letovalištu iznosi 116 evra za jednu noć, za 2 osobe polovinom meseca jula.

Nemojte da vas zbunjuje navedeni raspon cena, jer pojedini hoteli u Lutrakiju nude i uslugu noćenja sa doručkom ili drugu vrstu usluge, što svakako utiče na cenu. Budite sigurni da ćete pronaći hotel ili drugu vrstu smeštaja u ovom letovalištu, jer ga ima sasvim dovoljno za svačiji ukusu.

Video: Skrivene plaže i Afroditina pećina: Pogledajte kako izgleda tura brodom oko Parge

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    21. jul 2020 | 15:51

    Ovo je sjajna ideja! Hvala! Kad se otvore granice, uzmem neki udobniji auto kod unirenta, i pravac Lutraki i Atina. Divno!

  • ruralni srbin

    22. jul 2020 | 10:43

    Ko voli konstantni zagrljaj meduza u moru, neka slobodno pohita u Lutraki, kad ga puste Grci naravno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA