≫ 

Pogled sa njih puni dušu i odmara telo: Ovo su najlepši vidikovci u Grčkoj koje morate posetiti

Iako ih ima mnogo više, odabrali smo za vas četiri grčka vidikovca koji će vas ostaviti bez daha

  • 4

Vidikovac Pelekas - Kajzerov tron, Krf

 

Vidikovac Pelekas , Kajzerov tron, Krf

Vidikovac Pelekas, Foto: Shutterstock

Iznad najpoznatije plaže na Krfu, dugačke peščane Glifade, nalazi se vidikovac koji svaki posetilac ovog ostrva treba da obiđe. Da biste do njega došli, treba da pratite zapadnu obalu ostrva i nađete mesto koje se zove Pelekas. Krivudavim putevima iznad tog seoceta prostire se pogled na skoro ceo Krf, pa nema turiste koji ne bi hteo da dođe i da se divi njegovoj lepoti. Nazivaju ga i Kajzerov tron, jer je predstavljao omiljeno mesto nemačkog cara Vilhema, ali i sama stena na kojoj se nalazi vidikovac podseća na tron.

Nacionalni park Enos, Kefalonija

 

Nacionalni park Ainos, Kefalonija

Vidikovac na planini Enos, Foto: Shutterstock

Bogata prirodnim lepotama i možda najlepšim plažama u Grčkoj, Kefalonija je zaista pravi dragulj ove zemlje. Ali, ako budete imali priliku da posetetite ovo ostrvo, nemojte da dozvolite da vam plaže okupiraju svu pažnju. Makar jedan dan iskoristite da odete u Nacionalni park na planini Enos (Ainos). Tu se nalazi jedan od najneverovatnijih vikovaca: klupica na samom vrhu planine, gde se pogled prostire stotinama kilometara daleko. Ukoliko odete po vedrom danu,  jasno ćete videti Zakintos, Lefkadu, Itaku...

Pogled sa litice grada Oja (Oia)

 

Može li Grčka da računa na turiste ove godine?

Pogled sa jedne terase u Oji, Foto: AirBnB

Nestvarni grad iz bajke, koji se nalazi na vrhu vulkanske stene, sa svojim belim kućicama i njihovim plavim krovovima, najčešća je razglednica Grčke. Iako je na takvom mestu svaki pogled vidikovac za sebe, ako imate priliku da sednete na neku od terasa u ovom gradu, ostaćete bukvalno bez teksta. Beskrajno plavetnilo mora, stene i predivan ambijent grčkih kućica načičkanih na steni teško da može da se meri sa bilo čim. Zbog nestvarnih vidikovaca na skoro svakom mestu u ovom gradu, smatra se da u Oji možete da vidite najlepši zalazak sunca na svetu. I zaista, romantici širom sveta dolaze u ovo mesto samo zbog toga.

Vidikovac kod kapele Profitis Ilias, Lefkada

 

Vidikovac kod kapele Profitis Ilias, Lefkada

Foto: Shutterstock

Na 1.015 metara nadmorske visine, pored prelepe kapele Profitis Ilias nalazi se terasa sa koje možete videti celu Lefkadu. Njena brda, azurno more i oblaci koje kao da možete da dodirnete, čine da vam ta slika zauvek ostane urezana u sećanje. Ovaj vidikovac može se naći vožnjom oko 40 km od grada Lefkasa, nedaleko od mesta Eglouvi. Njegova jedina mana je to što je pomalo nepristupačan, pa ukoliko odlučite da ga posetite, naoružajte se strpljenjem i osnažite želudac zbog krivudavog i strmog puta kojim se dolazi do Profitis Ilias kapele. Ali, budite sigurni: kada dođete tamo shvatićete da je trud i te kako vredeo.

Leto je lepše sa agencijom Viva Travel. Paket aranžmani na 10 noćenja, već od 69 €. Specijalne ponude za LETO 2020.

Video: Srpski turisti koji su otišli u Grčku: Nismo se pokajali nijednog trenutka!

(I. Nedić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @

    2. jul 2020 | 22:02

    Grčka je zaista prelepa zemlja. Istorija, klima, prirodne lepote ,narod i njihov temperament... Bogovi su im bili naklonjeni. Grci znaju da čuvaju ono što imaju. U Grčkoj se osećam kao u svojoj kući.

  • Cg

    3. jul 2020 | 07:52

    A b.k. zaliv nema dalje

  • misa tumbas

    3. jul 2020 | 00:31

    super ,a dali znate kako da predjem granicu ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA