≫ 

Od bogate istorije, do snažne veze sa Srbijom: Pogledajte zašto je ostrvo Krf toliko posebno

Ukoliko ga do sada niste posetili, poželećete, a ako jeste, otići ćete ponovo

  • 1

Za ostrvo Krf se nadalako zna: zbog lepote, istorije, ali i bliske povezanosti sa Srbijom, ovo je jedna od miljenih destinacija naših turista.

Ime Kerkira, kako se na grčkom zove ovo ostrvo, po predanju je dobilo naziv po nimfi Kerkiri, čerki grčkog boga reka Asopa. Verovatniji podatak o poreklu imena je to što njegov prevod sa grčkog jezika znači "greben pun vrhva".

I zaista je tako, na Krfu ćete zaista naći sve što vam je potrebno: vrhove, prelepe vidikovce, kilometarske plaže, kao i biljni i životinjski svet koji buja na svakom koraku.

Ipak, ono što turiste zaista ostavlja bez teksta je predivan glavni grad Krf. U njemu ćete naći stari i novi deo, muzeje, škole, restorane, kafiće, crkve i razne istorijske objekte, među kojima jedan predstavlja simbol srpstva.

Srpska kuća sa muzejem koji priča potresnu priču o stradanjima srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, ali i velikom prijateljstvu sa Grcima kao tadašnjim spasiocima.

Više o razlozima zašto je ovo ostrvo posebno i zašto ga treba posetiti prvom prilikom pogledajte u videu na početku teksta. Leto je lepše sa agencijom Viva Travel. Paket aranžmani na 10 noćenja, već od 69 €. Specijalne ponude za KRF.

Video: Skrivene plaže i Afroditina pećina: Pogledajte kako izgleda tura brodom oko Parge

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    4. jul 2020 | 01:29

    Godinama letujem u Grckoj i obišao sam poprilično mesta i ostrva. Grčka je prelepa gde god da odete ali Krf je nešto posebno. To je ostrvo koje budi posebna čula i emocije,ostrvo na koje bih se uvek rado vratio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA