≫ 

Šoping u Olimpskoj regiji kao obaveza: Jeftinije kožne jakne, bunde i kućne potrepštine nećete naći

Svi koji posete bilo koje mesto Olimpske regije u Grčkoj znaju da je ovaj predeo raj za kupovinu

  • 3
Paralija, kožna jakna Olimpska regija je raj za ljubitelje šopinga, Foto: Shutterstock

Iako možda mislite da je prerano razmišljati o jaknama i bundama dok je napolju 30 stepeni, začudili biste se koliko je zapravo onih koji iskoriste letnji odmor da bi se opremili za zimu. Tako onima koji se za letovanje odluče za Paraliju, Olimpik bič, Nei Pori i ostala mesta Olimpske regije, šoping predstavlja neizostavni deo odmora. 

Ali ne zato što su spremni da potroše više para nego ostali turisti, čak suprotno - kupovina je u ovim mestima možda čak i najjeftinija u Evropi. Pre svega, to se odnosi na kožne jakne i bunde, jer je opšte poznato da se kvalitet odevnih predmeta nije srazmeran s cenom.

Paralija je definitivno najpoznatije mesto za šoping od svih okolnih. U centru i okolini ovog malog mesta naći ćete više od 200 prodavnica sa jaknama, bundama, krznom, zlatom, parfemima, raznovrsnom garderobom i ostalim aksesoarima. I dok ćete u mnogima naleteti na "lažnjake" (kopje brendiranih stvari), radnje sa kožom i krnom verovatno su najkvalitetnije u tom delu Evrope.

Šoping je ponovo zaživeo Mnogi turisti posećuju Olimpsku regiju zbog jefine kupovine, Foto: Pixabay

Tako jakne od prave kože, koje teško gde možete da nađete za ispod 150 ili 200 evra, u Paraliji možete da kupite za oko 80 evra. Ukoliko se cenjkate, možete da prođete još jeftinije. Od novčanika do mantila i jakni, ako volite stvari od kože onda definitivno treba da posetite ovo mesto, ali i generalno Olimpsku regiju. Novčanici se kreću od  20 do 70 evra, mantili se vrednuju oko 100 ili 150 evra. 

Cene krzna su skuplje, ali nikako kao kod nas. Kako pravu bundu u bilo kojoj prodvnici u Srbiji, teško da možete da nađete po ceni ispod 30 ili i 40 hiljada dinara, u Paraliji ili Olimpik biču isti komad garderobe možete da kupite i za manje od 200 evra. Neverovatan je podatak da čak 70 odsto srpskih dobavljača koža i krzne uzima robu upravo iz butika u Olimskoj regiji, prodajući ih nakon toga po duplo, ili čak troduplo većoj ceni.

H&M na teškom testu Ukoliko kupujete u Olimpskoj regiji, obavezno se cenjkajte, Foto: Pixabay

Osim garderobe, u ovom delu Grčke nalaze se brojne radnje sa veoma jeftinim kućnim potrepštinama. Od komada nameštaja, pa sve do svakodnevih predmeta koje koristite u kući radnje "sve za vaš dom" odgovaraju zaista svakom džepu. Najviše takvih radnjica pronaći ćete u gradu Katerini, koji je udaljen nekih osam kilometara od Paralije.

Ako se upustite u šoping u Olimpskoj regiji, jedna stvar je obaveza - cenkanje. Bilo koju stvar (čak i one jeftinije), ukoliko ste dovoljno uporni, možete platiti dosta jeftinije. Ako ne uspete da smanjite cenu traženog artikla, sigurno ćete dobiti ponutu tri po ceni dva, ili dva po ceni jednog. Jedna od urbanih legendi ovog kraja je da je jedan kupac u Olimpik biču, u želji da obraduje svoju suprugu prelepom dugačkom bundom, nakon sedam dana obletanja, uspeo da snizi njenu cenu za čak 300 evra.

Leto je lepše sa agencijom Viva Travel. Paket aranžmani na 10 noćenja, već od 69 €. Specijalne ponude za OLYMPIC BEACH i NEI PORI. 

Video: Volimo Srbe, isti smo narod: Iraklis i Anastazija su Grci koji tečno pričaju srpski

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA