≫ 

Grci objavili do kada srpski turisti neće moći da uđu u zemlju

Grčka Vlada zvanično je objavila odluku o obustavi prijema srpskih turista

  • 53
grčka foto: pixabay.com

Republika Grčka odlučila je da zbog epidemiološke situacije zatvori granice za prijem srpskih turista, a zabrana će važiti od sutra u 6 ujutru, pa sve do 15. jula.

- Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6.7. u 6 ujutru, pa sve do 15. jula - navodi zamenica portparola grčke Vlade Aristotelija Peloni.

- Jedini izuzetak su posebni razlozi zbog kojih neko može i mora preći granicu. Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku. Vlada u saradnji sa nadležnim službama konstantno analizira i procenjuje podatke, tako da se otvaranje za strane posetioce vrši u skladu sa rizikom po javno zdravlje - ističu.

Kako "Telegraf" saznaje, turisti koji su već u Grčkoj moći će da završe svoje aranžmane kao što je bilo planirano, te da se normalno vrate kući.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atina

    5. jul 2020 | 17:48

    Šta vi mislite?Grci vole da nemaju turiste?Jedva su dočekali priliv turista iz Srbije.Stvar je u tome da Grčka ne želi da postane žarište kao Srbija.Grčka svakodnevno ima vrlo malo obolelih i danima nijednog umrlog.Polovina od novoobolelih je iz inostranstva.Ne samo iz Srbije,ali poslednja 2-3 dana je bilo oko desetak sa Promahonasa pozitivnih Srba.To što Grčka želi da sačuva zdravlje u svojoj zemlji je njeno pravo.Živim u Grčkoj i ovde nije bilo popuštanja mera,Posle ukidanja zabrane kretanja,ostale su mere.I zabrana masovnih okupljanja.Ja sam odavde iz Atine gledala šta se radi u Srbiji i iskreno,brinula sam i plašila sam se da će do ovog doći.Nadam se da brzo prodje.Danas je bilo 9 novoobolelih od kojih bilo 7 iz inostranstva,znači samo 2 Grka,pa sad vidite zašto se zatvaraju.

  • sloba

    5. jul 2020 | 16:16

    Odo ja na Moravu. Moj komsija skeledzija ohladio pivo pa malo da rostiljamo.

  • Toma

    5. jul 2020 | 15:49

    Sta to znaci cas -otvori, cas zatvori granice za Srbe?! Dali, oni misle da su srbi turisti drugog reda?! Pa stvarno, uz sva uvazavanja i postovanja, ako je i od Grka premnogo je?! Nemojte bas toliko podcenjivati?! Molimo Vas, budite i radite svojom glavom a od mentora iz EU?! Zapamtite, od uvek ste od srpskih turista ubirali najvise sredstava?! Otkud sada ovoliko,, setanje,, naseg naroda?! Nismo Vam nazalost nista ucinili, naprotiv punili Budzet Drzave?! Ipak, hvala Vam?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA