≫ 

Draganin muž je u Grčkoj saznao da je pozitivan na koronu: "Hvala bogu da su ga testirali"

Posle 3 dana su im javili rezultate

  • 51
Dragana Milošević foto: privatna arhiva

Među srpskim turistima koji su odlučili ove godine da odmor provedu u Grčkoj bila je i Dragana Milošević sa porodicom. I upravo je ona bila među prvima koja je 2. jula u Fejsbuk grupi Grčka info objavila post o pozitivnom rezultatu na infekciju korona virusom.

U nedelju, 28. juna su stigli u Grčku, a na granici je testiran samo Draganin suprug. U sredu, 1. jula je usledila vrlo neprijatna situacija u kojoj su se našli.

- Strepeli smo tri dana i kada je zazvonio telefon sa brojem iz Atine, sve nam je bilo jasno. Osećali smo se grozno! Javili su nam telefonom, na engleskom jeziku i bili su vrlo ljubazni i profesionalni - navodi Dragana za "Telegraf".

Najpre im je rečeno da ostanu u apartmanu u kome su bili smešteni narednih 14 dana. Međutim, ubrzo je usledio i novi poziv, kada im je rečeno da mogu da krenu nazad kući. 

Upitavši da li će, možda imati nekih neprijatnosti na granici, Dragana je dobila odgovor da neće i da nema potrebe išta da pominje.

Zanimalo nas je zašto su odlučili da se vrate, s obzirom na to da je postojala i opcija da ostanu u Grčkoj, u obaveznom dvonedeljnom karantinu.

- Mislim da bi svako odlučio da se vrati, ako mu je ponuđena takva opcija - smatra Dragana i dodaje - Naravno da se osećam sigurnije u svojoj zemlji i među svojim prijateljima, koji mogu da nam pomognu dok smo u karantinu, nego u Grčkoj gde nemamo nikog svog. Da ne pominjem i strah zbog komplikacija, koje su se mom suprugu, nažalost dogodile.

Put je prošao prilično dobro, kada se uzme u obzir da ih službenici ni na jednoj granici nisu ništa pitali, a oni po odgovoru koji su dobili od nadležnih, nisu razlog tako brzog povratka ni pominjali.

Grčka Halkidiki foto: pixabay.com

Iako je Dragana, prema njenim tvrdnjama, od momenta povratka do sada pokušavala na sve dostupne brojeve telefona da dobije informaciju kakve su im obaveze po povratku u zemlju, u tome, nažalost, nije uspela.

U međuvremenu je uspela u tome da joj iz Atine pošalju rezultate suprugovog testa, kako bi bio primljen u Covid ambulantu. 

- Pregledan je i rečeno mu je da bude kod kuće, ako mu se stanje ne pogorša. A ako se pogorša da ide u bolnicu, pa su mu dali i uput - dodaje Dragana.

Nažalost, njegovo stanje nije sjajno i u ovom trenutku čeka prijem u bolnicu. Dragana i dete su dobro i nemaju simptome, pa joj je rečeno da neće biti testirani.

- Rečeno nam je da sedimo kod kuće i niko ne zna do kada. Smatram da imam pravo da znam da li sam zaražena i htela sam da platimo za oba testa, za dete i mene kako bismo proverili, ali je to nemoguće, jer se nigde niko ne javlja - ističe.

Grčka, Halkidiki Halkidiki / foto: Pixabay

Ipak, ona sve to gleda sa vedrije strane i smatra da im je put u Grčku bio na dobro, što bi rekao naš narod. 

- Hvala Bogu da su nas testirali da se na vreme vratimo. Znajući supruga, da nije testiran, a da su se sad razvili ovi sipmtomi, on bi to ignorisao i pravio se da mu nije ništa. Zato mi ugao posmatranja nije u smislu da nam je propalo letovanje, već da je trebalo da krenemo da bi nas testirali - zaključuje ona u razgovoru za "Telegraf".

Ostaje nam da Dragani i njenoj porodici poželimo brz oporavak i zahvalimo što je sa nama podelila svoje iskustvo.

Video: Telegraf u Grčkoj nekoliko sati pre nego što je zatvorena granica za Srbe

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pazarac

    6. jul 2020 | 15:21

    Da li ovi ljudi imaju mozak, i da li imaju sposobnost da rasudjuju da nije vreme da se putuje negde?! Ja ne mogu da verujem da neko ima toliku potrebu da ide u Grcku, a pojma nema kakva je situacija! Da li ce svet puci, ako jedno letovanje preskocis zandobrobit svoje porodice i sebe? Voleo bih da neko moze to da mi objasni!

  • Zanna

    6. jul 2020 | 17:23

    Nije mi ih žao, imaju valjda malo mozga, pročitaju li nešto, da je vlada kod nas normalna zatvorila bi granice za turiste i ove što dolaze i ove što odlaze, ako nam mart nije bio za nauk onda smo mi narod za diktaturu, znači ne razmišljamo svojom glavom, treba nam diktator tipa Staljina pa da nas kao kučiće pušta pola sata svaki dan u šetnju i to sto metara od zgrade. Koji su to paćenici, ići bilo gde na letovanje, sad u ovoj situaciji... ne shvatam...

  • пера

    6. jul 2020 | 15:34

    Мислим фа је већи проблем што се нико не јавља ни на један телефон

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA