Ima i upornijih od Srba: 17 državljana Ukrajine pošto-poto hoće da uđe u Grčku uprkos zabrani

Grčke vlasti su ih odvele u pritvor

  • 0
Ukrajinski državljani u Grčkoj

foto: printscreen/youtube/Proto thema

Na atinskom aerodromu "Elefterios Venizelos" u pritvoru je 17 državljana Ukrajine, među kojima su čak i deca, koji su iz Kijeva doputovali u Atinu uprkos zabrani letova iz ove zemlje.

Iako državljanima trećih zemalja nije dozvoljen ulazak u Evropu, Ukrajinci su u subotu posle podne stigli sa dva leta Rajanera i Viz Era.

Jedan od putnika, Maksim tvrdi da su na aerodromu u Kijevu strogo prekontrolisani, kao i da su samostalno uradili test na korona virus u rodnom gradu.

Međutim, kada su stigli u Atinu i posle provere, Ukrajinci su zamoljeni da potpišu dokument u kojem daju saglasnost za momentalnu deportaciju u svoju zemlju.

Oni su to odbili i određen im je pritvor u kojem se još uvek nalaze.

Grčke vlasti su im oduzele prtljag, uključujući i laptop računare koje su imali sa sobom.

Sada Ukrajinci protestuju zbog loših uslova u pritvoru, te tvrde da im nedostaju osnovne stvari, poput toalet papira i sapuna, kao i da im niko nije obezbedio vodu i hranu.

Putnici su kontaktirali ukrajinskog konzula koji ih je obavestio da im nije dozvoljeno da uđu u Grčku i da će istim letovima morati da se vrate nazad. Oba leta planirana su za danas.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA