Radmila je turistički vodič u Paraliji i Olimpik Biču: Evo kakva je trenutno situacija tamo

Svi se nadaju brzom razrešenju problema sa zatvaranjem granica

  • 7
Paralija, Olimpik Bič

foto: privatna arhiva

U podnožju mitske planine Olimp se nalazi letovalište koje je ranije bilo jedno od omiljenih za srpske turiste. Čak se u šali moglo čuti da se leti čitava Srbija preseli u Paraliju.

A onda, kako to obično biva, turisti koji su polako otkrivali i druga letovališta u Grčkoj, su sa nipodaštavanjem govorili o onima, koji su ostali verni svojoj prvoj ljubavi i ni za šta na svetu nisu želeli da menjaju letovanje u Paraliji ili u Olimpik Biču.

Iz nepoznatog razloga, često se na njih gledalo sa podsmehom. Sa druge strane, svi oni koji biraju da letuju baš u nekom od mesta Olimpske regije su tamo, sa godinama stekli puno prijatelja, tim pre što su se mnogi Grci iz ovih letovaišta potrudili da nauče srpski, toliko da mogu da se sporazumevaju sa gostima iz naše zemlje. Uz to se često može čuti da je upravo Paralija raj za šoping.

Letovanje u Olimpskoj regiji

 

Paralija, Olimpik Bič

foto: privatna arhiva

I ove godine su srpski turisti odabrali neko od letovališta podno Olimpa. A neki od njih imaju sreću da im domaćin bude gospođa Radmila Ćuk, turistički pratilac. Kao neko ko je istinski ljubitelj Grčke u svakom smislu te reči i ko ima puno prijatelja u toj zemlji, ona se potrudila da našim čitaocima objasni kako zaista trenutno izgleda u Paraliji i Olimpik biču.

- U Olimpskoj regiji je situacija pod kontrolom - rekla je Radmila za Telegraf – Svaki dan pristižu izveštaji iz bolnice u Kateriniju i do sada tu nije zabeležen nijedan pacijent oboleo od Covid-19.

Pojedine agencije su pre zatvaranja granica dovele goste u ova letovališta, mada se mora priznati da iako oni uživaju u provodu, primetan je manjak gostiju. Prema Radmilinoj slobodnoj proceni, oko 30% kapaciteta je trenutno popunjeno, a mnogi hoteli su ostali zatvoreni. 

Paralija, Olimpik Bič

foto: privatna arhiva

- Cene su identične kao i u  predsezoni, što je značajno niže nego što smo navikli za juli mesec - napominje Radmila.

Osim uživanja u kupanju i sunčanju, pojedini naši turisti su odlučili da iskoriste priliku i tokom jednodnevnog izleta posete ostrvo Skijatos. Sve je proteklo u najboljem redu, a malo je reći da su izletom bili oduševljeni, sa ponosom ističe.

Ipak, ono što je svima cilj, jeste da se situacija što pre normalizuje.

- Svi domaćini žele da se situacija smiri, pa da se granice opet otvore i da naši ljudi dođu bez straha, jer su ovde svakako dobrodošli.

Paralija, Olimpik Bič

foto: privatna arhiva

Budući da među Grcima, Radmila ima puno dragih prijatelja, bila je slobodna da nam kaže da svi oni isto to žele. 

- Da ovim problemima dođe kraj i da ponovo živimo u ljubavi i slozi, i uživamo u letovanjima i druženjima - zaključuje.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • redar

    8. jul 2020 | 18:29

    gospodja NIJE vodic nego pratilac, da vodi po grckoj ne moze - nema medjunarodnu licencu....puste zelje transferaske.... i bravo za komentar za glifu!

  • Zoran

    8. jul 2020 | 15:47

    Kad toliko voli Paraliju sto se slika kraj trajekta koji plovi na relaciji Glifa-Agios kampos,tj prevozi putnike na Eviu. Pozzz

  • Neno

    8. jul 2020 | 15:23

    Uhh, ova Radmila vrh riba , zasluzuje li je taj cija se kazuje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA