≫ 

Infektolog upozorio Grčku zbog dolaska turista: "Igramo se s vatrom"

Opasnost predstavljaju turisti koji dolaze iz zemalja sa visokom stopom infekcije

  • 1
Preveza, Grčka, letovanje, plaža, odmor, turizam Foto: Shutterstock

Profesor i infektolog Nikos Sipsas upozorio je svoju državu da dolasci preko severnih granica Grčke i iz zemalja sa velikom stopom infekcije korona virusom, kao i okupljenje u barovima, može da uništi izuzetan napredak zemlje u pogledu suzbijanja korona virusa, prenosi Greekcitytimes.

- Ako se ovakva situacija nastavi, verujem da je samo pitanje vremena kada ćemo imati desetine, pa čak i stotine infekcija. Mi se igramo s vatrom – upozorio je infektolog nakon brojnih uvezenih slučajeva korona virusa u Grčku od strane turista.

Profesor je ukazao na podatak da je 450 i više novih slučajeva korona virusa prijavljeno od kada je Grčka otvorila svoje granice stranim turistima prošlog meseca.

Grčka je od ponedeljka zabeležila 27 novih slučajeva korona virusa uključujući 14 pojedinaca koji su u Grčku ušli vazduhom ili kopnom.

Ukupan broj slučajeva korona virusa u Grčkoj iznosi 3.589, a 868 slučajeva povezano je sa putovanjima u inostranstvo.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    9. jul 2020 | 06:23

    Nema sanse da je Grcka jedi a oaza bez korone koja buja u svim okonim zemlkama, pa i u Evropi. Jako je tipicno da su tirisricke zemlje izuzev Spanije, uvek objavljivale jako mali borj korone- JrvaCka, CG, Bugarska, Grcka. Takođe, broj testiranih je jako mali spram broja populacije. Mialim da su ove grcke cifre nerealno male

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA