Spasioci satima izvlačili turistikinju koja je krenula na jednu od najozloglašenijih plaža Grčke

Plaža Šejtan Limani (đavolja luka) ne nosi bez razloga ovo ime

  • 1
Krit Plaža Šejtan Limani nedaleko od Hanje / pixabay.com

Juče popodne je sprovedena čitava operacija spasavanja francuske turistiknje sa kopna i sa mora na ozloglašenoj plaži Šejtan Limani u oblasti Hanje na Kritu.

Francuskinja je pri strmom silasku do plaže pala na oštre stene, a spasilačkim službama trebalo je nekoliko sati da stignu u zabačenu oblast i izvedu spasavanje.

Spasilački tim od petoro ljudi stigao je sa mora i sa kopna budući da je pristup povređenoj turistikinji bio jako nepristupačan.

Srećom, žena je dobila lakše povrede i prevezena je u bolnicu.

Zašto je plaža Šejtan Limani ozloglašena u Grčkoj?

U pitanju je spektakularna uvala koja se nalazi na 20 kilometara od centra Hanje na Kritu. Da biste stigli do plaže idete putem aerodroma, te skrećete desno ka selu Hordaki i pratite putokaz za Rizosklooko, odakle se strmim serpentinama stiže do samog parkinga, ali ne i do plaže.

Kada pak, stignete na parking čeka vas 15 minuta izuzetno strmog prilaza do same plaže koji nije baš za svakog.

Do plaže vode levi i desni put. Desni je malo laganiji (u početku), ali kada se skoro spustite do same plaže čekaju vas užasno oštre i strme strene koje morate preći kako biste se spustili na sam šljunak.

Levi put je izuzetno strm, ali možda čak i sigurniji jer se sve vreme krećete uskim puteljkom prepunim prepreka, ali se možete držati za stene i nikako ne gledati u provaliju koja se slobodno prostire sa vaše leve strane.

Bilo kako bilo, oni hrabriji, a posebno koji se ne plaše visine, nemaju problem da savladaju ove prepreke te smatraju silazak do skrivenog raja pravom avanturom.

Nemaju svi hrabrosti da se spuste

Ipak, ne treba da vas začudi što ćete u svakom trenutku na samom parkingu videti ponekog ko nije imao petlje da se spusti, te čeka svoje saputnike da se vrate.

Najvažnije je ne kretati u papučama već dobrim patikama, ne žuriti i biti izuzetno oprezan i paziti na svaki korak doslovno.

Jedina uteha jeste što je put sa plaže daleko lakši nego sam silazak.

Pogledajte kako izgleda prilazak serpentinama do parkinga plaže Šejtan Limani.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    28. jul 2020 | 19:08

    Ne znam otkud tolika frka? Nije lako pristupačna plaža, mora da se pešaci gore i dole ali nije ništa toliko strašno. Ne znam ni gde se ta toliko zabila da nisu mogli da je izvuku. Nije preporučljivo jedino ljudima koji se teže kreću. A samo mesto je prelepo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA