≫ 

Turisti iz Srbije i dalje ne mogu da putuju u Grčku

Sve je izvesnije da naši turisti ovog leta neće uopšte moći da odmaraju u ovoj zemlji

  • 8
Može li Grčka da računa na turiste ove godine? Foto: Shutterstock

Iako su se mnogi ljudi ponadali da bi Grci od 1. avgusta mogli da otvore granice, za sada ne postoje bitne izmene odluka o putovanjima.

Grčke granice ostaju i dalje zatvorene za srpske turiste.

Mnogobrojni turisti iz Srbije su maštali da putuju na neku od svojih omiljenih destinacija u Grčkoj, ali sve je izvesnije da ovog leta neće uopšte moći da odmaraju u ovoj zemlji.

Pogotovo, imaju u vidu da na teritoriji ove države raste broj inficiranih korona virusom.

I na Fejsbuk stranici Grčka info, koja donosi najnovije informacije o svim dešavanjima vezanim za putovanja u ovu zemlju, istaknuto je da granice ostaju zatvorene.

Kefalonija, Grčka Foto: Pixabay

- Na žalost još uvek nemamo lepe vesti za sve one koji su se nadali i priželjkivali da će možda od sutra 1. avgusta turisti iz Srbije, S. Makedonije i BiH moći da letuju i turistički borave u Grčkoj.Iako su danas u Grčkoj donete neke nove mere, ne postoje bitne izmene u odnosu na odluke o putovanjima u Grčku donete pre dve nedelje - piše u grupi Grčka info.

Osim što se odluka o kopnenim ulascima u Grčku (granične ulazne tačke i negativni PCR test na prelazu Promahonas) produžava se do 15. avgusta, takođe i dalje važi odluka o negativnom 72-časovnom PCR testu za posetioce koji stižu vazdušnm putem iz Bugarske, Rumunije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Video: Grčka granica prazna, prolaz samo za Grke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA