Ovo je prva sertifikovana covid-free plaža u Grčkoj, a usput se smatra jednom od najlepših

Oni koji su imali prilike da posete Krit sigurno su je obišli

  • 0
Matala, Krit

foto: pixabay.com

Prva sertifikovana plaža 100% Covid free u Grčkoj se nalazi na ostrvu Krit. Često se za plažu Matala može čuti da je jedna od najlepših na celom ostrvu.

Udaljena je oko 70 kilometara od Irakliona.

Plaža koja ulazi u istoriju

 

Zahvaljujući angažovanju opštinskih vlasti i ostalih nadležnih institucija, plaža Matala je značajno modernizovana. Na taj način se pravi jedinstveni model za celokupno ostrvo, prenosi Flashnews.

Ako se to primeni u budućnosti, celo osrvo može ući u novu eru, zahvaljujući jednoj od najpoznatijih kritskih plaža, koja je postala sinonim za ljubav, bezbrižnost i mir.

Naravno, početak nije bio jednostavan.

Matala, Krit

foto: pixabay.com

A sve je krenulo od izgradnje i obnove infrastrukture. Svi postojeći objekti su maksimalno modernizovani. Sada se na ovoj plaži nalaze ležaljke od recikliranih materijala, suncobrani izrađeni od priordnih, ekoloških naterijala, kabine za tuširanje, svlačionice, moderni toaleti i sadržaji koji su prilagođeni osobama sa invaliditetom. Sve to su tek pojedini segmenti infrastrukture koji se nude na plaži Matala.

Najpre zbog kristalno čistog mora, a zatim i zbog bogatog sadržaja i naravno modernizacije celokupne infrastrukture, ova plaža na Kritu je ponosni nosilac Plave zastave, koja se dodeljuje na nivou Evropske Unije.

Međutim, nije samo zato Matala okarakterisana kao 100% Covid free plaža.

Svi objekti i sav sadržaj se propisno dezinfikuju. Na celoj plaži su jasno istaknuti znaci za dezinfekciju, a sve propisane mere donete tokom pandemije korona virusa se u potpunosti poštuju, tako da je boravak turista maksimalno siguran.

Matala, Krit

foto: pixabay.com

U tom kontekstu su se opštinske vlasti odlučile da u toku naredne sedmice organizuju čuveni festival, koji neće ličiti na one koji su bili organizovani ranijih godina. U toku su pripreme i kompletna reorganizacija, koju vodi tim vrhunskih stručnjaka.

A do tada su sve nadležne službe u pripravnosti sa ciljem sprovođenja akcija zarad jačanja i podsticanja turističkog proizvoda.

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA