Ko hoće na ovo grčko ostrvo, neće moći da se kreće bez maske: Nove restriktivne mere zbog korone

Ostrvo Poros ozbiljno shvata skok broja obolelih u Grčkoj

  • 0
Poros Poros / pixabay.com

Na grčkom ostrvu Poros zbog povećanog broja pozitivnih slučajeva na korona virus od danas u naredna deset dana će biti na snazi restriktivnije mere koje uključuju i zabranu rada ugostiteljskih objekata od 23.00 do 7.00 časova, prenosi portal a1on.

Na osnovu naređenja zamenika ministra civilne zaštite Grčke Nikola Hardaljasa na grčkom ostrvu Poros dozvoljeno je najviše četiri osobe za jednim stolom u kafićima i restoranima, otkazuju se svi događaji poput zabave sa živom muzikom, verski događaji, pijace i slično. Na snazi je i zabrana za javna i privatna okupljanja više od deset osoba, kao i obavezno nošenje maske na otvorenom i zatvorenom.

Ostrvo Poros je prvo turističko mestu u Grčkoj u kome se preuzimaju restriktivne mere za sprečavanje širenja virusa korona.

Portparol grčke vlade nije isključio mogućnost za uvođenje karantina na lokalnom nivou u određen delovima Grčke gde je zabeležan povećan broj slučaja zaraženih virusom kovid.

- To je mera koja je u prošlosti uspešno sprovedena kako bi se ograničila mogućnost da se virus širi u društvu i ukoliko bude potrebno ponovo ćemo preuzeti takve mere - istakao je portparol grčke vlade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA