≫ 

Oglasio se čovek koji je odlučio da se postave ležaljke tamo gde počiva 2.764 srpskih vojnika

Kako kažu sa Krfa, namera nije bila nepoštovanje Srpskog mauzoleja

  • 26
ostrvo vido, mauzolej, plava grobnica Foto: telegraf.rs

Nakon eksluzivnog pisanja "Telegrafa" da su na ostrvu Vido postavljene ležaljke i to baš nedaleko od mesta na kojem je sahranjeno 2.764 stradalih poznatih i nepoznatih srpskih vojnika, oglasio se nadležni savetnik Opštine Centralnog Krfa i Dijapontije Spiros Neratzisu.

On je, kao nadležan za ostrvo Vido, za grčki Enimerosi rekao da uvek postoji poštovanje prema Srpskom mauzoleju koji se na ostrvu nalazi, kao i da Krf ima izvanredne veze sa Srbijom.

- Na toj maloj plaži ne postoji nikakva turistička ili ekonomska aktivnost od strane Opštine ili nekog preduzetnika. Ta mala plaža je, tradicionalno mesto koje posećuju i na kojem se kupaju stanovnici Krfa, uglavnom stariji ljudi koji žive u gradu i nemaju mogućnosti da putuju daleko.

Kako kaže, obično su ranije donosili suncobrane i stolice, tako da smo ležaljke postavljali da plaža izgleda pristojno i negovano.

- Ove godine smo očistili i uredili celo ostrvo i područje oko Mauzoleja, uključujući i dva velika slomljena stabla - zaključio je dodajući da je bio iznenađen zbog pisanja srpskih medija.

Video: Bogata istorija i snažno prijateljstvo sa Srbima: Evo zašto morate da posetite Krf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pomozimo mesancima

    10. avgust 2020 | 17:21

    Obisao sam veliki deo Grcke zahvaljujuci svojoj predivnoj supruzi koja mi je priblizila Grcku kulturu, lepotu, iskrenost, ljubav.. Bili smo na mnogim malim zabacenim ostrvima, mnogim nepoznatim I zabacenim mestima na kopnu. Nikada nista lose od brace Grka nismo doziveli. Bili smo ponosni kada su nocima setali u miru I tisini, noseci upaljene svece dok smo bili bombardovani. Bili smo srecni kada su se Grcki oficiri oglusili o naredjenje iz EU da moraju da napadnu Srbiju. Nazalost, bio sam mobilisan za vreme bombardovanja I mogao sam da osetim strahote tog ludila, ali I da nakon svega toga odem u Grcku gde su nas rasirenih ruku cekali iskreni ljudi, prijatelji, braca. Posebno smo se osecali ponosno na Zejtinlihu, na Krfu u Srpskoj kuci, na ostrvu Vido.. sve to jednako je cuvano kao recimo jednostavan grob velikog Nikosa Kazanzakisa, ili rodna kuca svetski poznatog El Greka.. Hvala vam braco Grci sto ste jedni od retkih koji nam nikada necete okrenuti ledja. Hvala vam sto ste nam iskreniji I veci prijatelji nego sto smo to mi medjusobno. Hvala vam sto nas podsecate da ljudskost postoji. Nasi preci su to zasluzili. Zasluzili su vase postovanje, a mi..mi bar da se potrudimo da nas niko I nikada ne posvadja sa vama, nasim iskrenim prijateljima, nasom bracom..Tendenciozni naslovi u novinama nece ubiti istinu.. Jamas!

  • Vosa

    10. avgust 2020 | 15:10

    Kladim se da nismo dinara ulozili u ocuvanje, promociju i ciscenje mauzoleja. Znamo samo da kukamo i napadamo druge, cak kada su nam prijatelji. Nikad nista konstruktivno.

  • Incognito

    10. avgust 2020 | 15:51

    Ja sam sigurna da ini bolje vode računa o tom mauzoleju i svemu ostalom nego mi! Ko god je bio na Krfu zna koliko su Grci pažljivi kad je to u pitanju. Pa, oni pila veka nisu vadili ribu odatle, milsim da je i dalje zabranjeno bacanje sidra tu... Najbolje da se oni svi isele... Pa šta ako se kupaju na toj plaži posle 100 godina?! Kako smo mi obeležili logore Staro sajmište i Banjica?! Šta je nama na tom mestu stradanja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA