≫ 

Grčka produžila zabranu ulaska do 31. avgusta

Sve je izvesnije da ovog leta nećemo letovati u Grčkoj

  • 52
Grčka Srbija foto: pixabay.com

Grčka je produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija, do 31, avgusta, na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, navodi MIA pozivajući se na Službeni list Grčke.

U grčkom Ministarstvu spoljnih poslova su rekli da nemaju informacije o novoj meri produženja zabrane za državljane Srbije, da ne isključuju tu opciju, ali da je zvanično i dalje na snazi prethodno rešenje koje se okončava 14. avgusta.

Prethodna odluka je na snazi do 14. avgusta, a nova predstavlja nastavak iste mere i stupa na snagu u subotu.

Mera predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima Grčke, odnosno drumskim, aerodromskim, morskim i železničkim zbog preventivnih razloga zaštite zdravlja od dodatno širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Zabrana ne važi za države članice EU i Šengen zone, kao i za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Ujedinjene Arapske Emirate.

Kako navodi MIA, odluka je već objavljena u Službenom listu Grčke i važi od 15. do 31. avgusta 2020. godine.

Video: Telegraf u Grčkoj nekoliko sati pre nego što je zatvorena granica za Srbe

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    12. avgust 2020 | 11:07

    Bogami Grci su se malo vise obrukali prema Srbiji, tj gradjanima koji su zeleli da provedu odmor kod njih?! Zabranu nemaju Drzave EU, sengen vize cak i deset zemalja koje ne pripadaju EU?! Ta zabrana je produzena sada i do 31. avgusta?! I da puste ulazak u septembru, to je za turiste sa malom decom kraj, jer polaze u skolu?! Naravoucenije, veliki broj nasih ce u buduce izbegavati odlazak u Grcku?! Nova ohrabrenje je odlazak na albanska letova lista. Danas sam razgovarao sa njihovim turistickim vodicem, nase gore list!? Od Skadra do Sarande na jugu, sada lezaj kosta 8 evra u hotelima!? Sa doruckom 9 evra. Od Skadra 30 km je duzina mora sa izuzetno peskovitim plazama. Tu kaze idu porodice sa decom, a u Sarandu za nocno uzivanje?! Samo u ovom mestu je oko 300.000 mesta i to mahom drze poreklom grci, sto sam se i uverio. Primera porcija mesnog mesa, Grcka salata, albansko pivo i porcija kozjeg sira je oko 10 eura?!

  • Bole

    12. avgust 2020 | 11:24

    Koja je razlika između Korone u EU i ostalih zemalja 😂 kaže meni kolega, njegov komšija ima Hrvatski pasoš i on naravno sme da putuje, a ovaj drugi sa Bosanskim ne sme, a žive jedan pored drugog, komuniciraju, ali EU pasoš je jači od Korone😂😂😂

  • Krlja

    12. avgust 2020 | 13:24

    Potrosio sam toliko para u srbiji za odmor,koliko za dva puta letovanja u grckoj,sve su to bile destinacije na po dan dva tri,cene su podigli skoro za duplo,najvise se para potrosi za gorivo i putarine,plus cena ulaza u neka izletista,recimo tvrdjava golubac ulaz 600 din po osobi,bez obzira da li zelis da se penjes gore ili samo da ostavis auto na njihovim parkingu,smestaj je skuplji nego ranije,bukvalno sve,tako da letovanje u srbiji se nikako ne isplati,a pritom su svuda velike guzve,i sve to za velike pare,lepo je videti srbiju ali more je more,ali i da nisu zatvorene granice ici posto poto na more je suludo.tako nam je kako je,bice bolje sledece god 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA