≫ 

Evo zašto Grčka i dalje ne otvara granice za Srbiju: "Kad su nas molili, mi smo otvorili, ali..."

Grčki ministar turizma progovorio o zatvorenim granicama za Srbe

  • 22
Haris Teoharis foto: pixabay.com; printscreen/youtube/Greek Public Policy Forum

Uprkos tome što je i sam grčki premijer Kirjakos Micotakis povezao drugi talas korona virusa u Grčkoj sa otvaranjem granica za turiste, ministar turizma Haris Teoharis se sa ovim ne slaže.

Govoreći na zasedanju Komiteta za proizvodnju i trgovinu u Grčkoj, Teoharis odbacuje obnovu turizma kao osnovni razlog za porast broja novoobolelih.

- Nije turizam problem. Naša opuštenost jeste. Problem je što smo mislili da smo dobili ovu bitku, ali nismo. Mislim da je glavni razlog niz drugih faktora, a ne turizam - istakao je.

Budući da je najviše uvezenih slučajeva do 6. jula bilo upravo iz Srbije, Teoharis kaže da je "rešenje dato domah" iako priznaje da je u slučaju naše zemlje uvek postojao rizik, ali da su u obzir uzete tradicionalne prijateljske veze koje imamo.

Ministar turizma je indikativno rekao da su Grci tog 15. juna popustili i "pali" na "lepe oči" Srbije da se otvori granica.

- Ti ljudi nisu išli u Crnu Goru. Otvorili smo im granicu i oni su došli kod nas. Od početka smo znali da je Srbija rizična. Kada smo videli da je situacija bila epidemiološki tolerantna i uzimajući u obzir naše tradicionalne prijateljske veze, želeli smo da podržimo otvaranje granica. Na našu nesreću, epidemiološka situacija u Srbiji nije bila takva da su granice mogle da ostanu otvorene - istakao je.

Video: Otkrivamo koje su sve muke grčkih hotelijera u letnjoj sezoni 2020.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djape

    14. septembar 2020 | 13:17

    Lazna braca. Kao pomogli nam u ratu a smestili nase na kamenjar bez vode i hrane i to sve pod pritiskom francuske. Pa secamo se jos Atine 95 i kako su napadali nase kosarkase i navijali za hrvate. Posrska turskoj u borbi protiv laznih grka

  • Ena

    14. septembar 2020 | 17:06

    Zarazili su vas turisti koji pripadaju zemljama evropske unije, a ne Srbi.

  • Sale

    14. septembar 2020 | 16:03

    Po ministru mi smo ih sve zarazili a posle celo leto Rumuni i Bugari sram ga bilo vraticemo vam ovo kad tad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA