≫ 

Iako ima trocifreni dnevni broj novoobolelih, ova zemlja je i dalje najtraženija destinacija u EU

Tomak Kuk još prodaje najviše aranžmana za Grčku

  • 1
Turisti, Grčka, merenje temperature, toplomer, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Situacija u Grčkoj po pitanju korona virusa, čini se nije baš sjajna.

Ipak, u poslednjih nekoliko dana, pa možda čak i sedmica, Grčka beleži trocifrene brojeve zaraženih na dnevnom nivou, te uvodi nove mere u određenim gradovima i regijama.

Ali je uprkos tim informacijama, šef novog Thomas Cook-a, Alan Frenč za grčku novinsku agenciju Amna kaže:

- Grčka je trenutno destinacija sa najvećom prodajom u našoj kompaniji. Oslobođena finansijskih muka, koje su je pratile u prošlosti, a o kojima smo imali prilike da čitamo, pomenuta kompanija sada kreće u nove pobede. Pre svega nekoliko sedmica je Thomas Cook najavio potpuno nov početak sa svim neophodnim aktivnostima, koje će isključivo biti omogućene online.

Na taj način će putnicima pružiti mogućnost da svoje putovanje isplaniraju u skladu sa predviđenim budžetom, ali i uz maksimalno poštovanje njihovih i želja i potreba u u tom trenutku. Od dodatnih usluga će ova agencija ponuditi prevoz i mogućnost iznajmljivanja automobila, kao i opciju korišćenja parkinga na aerodoromu i putno osiguranje, navodi Keep talking Greece.

Ljudi, maske, koronavirus, Glifada, Grčka Foto: Tanjug/AP

Podsećanja radi, jedna od podružnica Fosun grupe, kompanija Fosun Tourism, koja se nalazi u vlasništvu kineskog milijardera Guo Guančanka, je preuzela u novembru 2019. godine brend Thomas Cook i celokupnu kompanijsku imovinu.

Sedište ove grupacije se nalazi u Šangaju, a zadužena je za upravljanje kapitalom od 100 milijardi evra širom sveta. Nedavno je ta grupacija pokazala značajno interesovanje za investiranje na grčkom tržištu.

Osnovni cilje ove kompanije trenutno jeste da svojim klijentima ponudi samo one destinacije, koje su bezbedne i da napravi kompaniju, koja će moći da se okarakteriše kao priča o uspehu 21-og veka.

U ponudi su destinacije poput Grčke i Islanda, a kada dođe do promena vezano za mere o ograničenjima putovanja, biće dodate i ostale zemlje.

(Aleksandra Blažević/ Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    25. oktobar 2020 | 15:01

    I braca Grci ih primaju sa sve koronom??! Srbi setite se kako nas nisu hteli ,kad sve ovo prodje!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA