Ovo su 4 najbolja hotela u čitavoj Grčkoj: Jedan od njih posebno obožavaju turisti iz Srbije

Među njima je Sani Resort na Halkidikiju

  • 3
oia, santorini Oia / Foto: Pixabay

Čak 4 hotela u Grčkoj su dobitnici prestižne nagrade World Travel Awards za 2020 godinu. 

World Travel Awards je ustannovljena još 1993. godine, kako bi prepoznala, nagradila i proslavila izvrsnost u svim sektorima turističke industrije. Danas je WTA brend, koji je globalno prepoznat kao ultimativno obeležje kvaliteta, a pobednici postavljaju merilo kojem teže svi ostali.

Ovogodišnje takmičenje se razlikuje baš zbog okolnosti, koje su bile posebno izazovne. Samim tim što je Grčka zauzela značajno mesto po broju hotela u ponudi, može se smatrati referentnom tačkom za turističku industriju.

Ovogodišnji dobitnici WTA su:

Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Santorini

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Santo Maris Oia (@santomarisoia)

Aristi Mountain Resort & Villas, Janina

Sani Resort, Halkidiki

Royal Blu Mansion, Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort, Mikonos

A pored činjenice da je Sani Resort osvojio nagrade čak u dve kategorije, treba istaći da je titulu vodeće svetske turističke zajednice za 2020. godinu ponela Grčka nacionalna turistička organizacija, uz podršku Ministarstva turizma Republike Grčke.

- Sa velikom radošću i ponosom prihvatamo u ime naše zemlje najviše odlikovanje WTA, nagradu koju naša zemlja osvaja prvi put. WTA odražava uspešno otvaranje Grčke za turizam tokom pandemije. A to pokazuje da se naša zemlja sa razboritošću, ozbiljnošću i duhom solidarnosti suočila sa avanturom Covid-19 fenomena, što se smatra najvećim izazovom sa kojim se suočava svetski turizam poslednjih 20 godina – izjavio je grčki ministar turizma, Hari Teoharis, prenosi Greek city times.

Sa svoje strane se zahvalila i Angela Gereku, predsednica Grčke nacionalne turističke organizacije:

- Naša je odgovornost da oporavak turizma postignemo što je brže moguće i na održiv način. Ovu nagradu posvećujem svim herojima i heroinama turističke industrije. Nadam se i želim da 2021. godina označi početak bolje budućnosti.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA