≫ 

Njegova vila je druga kuća mnogim srpskim turistima: Evo šta Vangelis očekuje od leta 2021. godine

Mnogi srpski turisti koji letuju u Leptokariji bili su gosti njegove vile

  • 2
Vasilis Cicivas, Leptokarija

foto: Vasilis Cicivas

Iz nepoznatog razloga među fsrpskim turistima je regija oko planine Olimp u Grčkoj omražena. Ali ima i onih turista, kojima je upravo to asocijacija na miran odmor i uživanje. 

A ako posećujete neko grčko letovalište i tamo vas dočeka vrlo uočljiv natpis na čistom srpskom, na kome piše: „Dobrodošli u vašu letnju kuću“, nema sumnje da ćete se sjajno provesti.

Upravo takav natpis dočekuje goste vile „Atrium“ u Leptokariji, u kojoj se oni sjajno provode, jer se zaista osećaju kao da jesu kod svoje kuće. Samo što se ona nalazi u drugoj, njima bratskoj zemlji.

U ekskluzivnom intervjuu za „Telegraf“ gospodin Vangelis Cicivas, jedan od sjajnih grčkih domaćina, u čijem vlasništvu se nalazi i pomenuta vila i hotel „Astarti“ u istom letovalištu, pojašnjava kako je prethodna sezona izgledala iz njegovog ugla, ali i da li su mu nedostajali srpski turisti.

  • Da li ste ove godine uopšte imali goste iz Srbije?
  •  

 

- U našem smeštaju iz godine u godinu letuje sve više turista iz Srbije. Neki od njih tu dolaze godinama i slobodno mogu da kažem da ih smatram dragim prijateljima. Ali ove godine nažalost mnogi moji srpski prijatelji nisu imali prilike da dođu. Nekoliko gostiju iz Srbije jeste došlo, ali je taj broj zanemarljiv - kaže on u razgovoru za "Telegraf".

Upitan da prokomentariše situaciju koja je zadesila turiste iz Srbije sa otvorenim, pa zatvorenim, pa opet otvorenim i na kraju zatvorenim granicama, gospodin Cicivas je rekao da se to nije dešavalo samo sa srpskim turistima, već i sa turistima iz drugih zemalja, ali da je to bila odluka na nivou Evropske Unije. 

  • Kako vi vidite prethodnu sezonu?
  •  

 

- Ne možemo reći da smo radili punim kapacitetom, primarno zato što su nam nedostajali naši prijatelji iz Srbije, koji nas i najčešće posećuju. Ali bilo je domaćih turista. Sve do 31. avgusta, kada smo prestali sa radom, imali smo posete i nemačkih i čeških turista.

  • A narednu?
  •  

 

- Ukoliko bude dopušteno slobodno kretanje između država, nadam se da će godina biti vrlo dobra. Verujem da će zbog vakcina uspeti da dođu turisti iz svih država, pa i naša braća, koju ugošćavamo svake godine - zaključio je Cicivas.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malo istine

    16. januar 2021 | 21:04

    Teško da taj deo Grčke posećuju Nemci daj da se ne lažemo radi se o najgorom delu Grčke pre svega jako loše Egejsko more sa meduzama, travkama i sl ipak se tu uliva Vardar. Taj deo Grčke živi od nas, Makedonaca, Rumuna, Bugara...za leka nema Nemaca, Skandinvaca, Britanaca oni idu na Rodos, Mikonos, Krit... Cela ta Olimpska regija je dobra ali za izbegavanje ko se malo više naputovao po ostrvima i video bolje more biće razočaran tamo se ide jednom i nikad više. Pravo je čudo na koju foru Grci taj deo svoje zemlje nama prodaju kao nešto dobro. Čak je i Halkidiki pojam za tu Olimpsku regiju.

  • Vuki

    17. januar 2021 | 07:47

    Naročito kada su "braća" u pitanju?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA