≫ 

Dok je zemlja "zaključana" Grci masovno odlazili u Dubai, pa završili na meti kritika

Veliki skandal izbio je u Grčkoj nakon masovnih putovanja u Dubai

  • 1
Dubai

Foto: Pixabay.com

I zašto se ne otvori jedan Dubai u Atini, zapitao se jedan od korisnika društvene mreže Twitter iz Grčke uoči Nove godine. 

U momentu kada su Grci širom zemlje imali obavezu da šalju SMS poruke, kako bi mogli makar da izađu da prošetaju, neke poznate ličnosti iz te zemlje su uživale na novogodišnjoj zabavi „Covid free“ u Dubaiju.

Čuvena žurka je održana u klubu Nammos Dubai, koji je „brat blizanac“ istoimenog kluba na grčkom ostrvu Mikonos.

Na programu su bili uglavnom grčki umetnici i di-džejevi, poput Stefanosa Korkolisa, Sofie Manusakis, Antonisa Dimitriadisa i Vasilisa Cilihristosa, prenosi Greek city times.

Mere zaključavanja nisu bile na snazi u Dubaiju, a barovi i klubovi su nesmetano funkcionisali, jer se grad smatrao zaštićenim. Ipak,  turisti iz Grčke su imali obavezu da urade 2 PCR testa i to jedan 96 sati pre polaska, a drugi prilikom dolaska u glavni grad Emirata. Pritom je svako bio u obavezi da ostane u svom smeštaju sve dok ne dobije rezultate testa.

Pre povratka u Grčku su svi morali da budu podvrgnuti brzom testiranju na atinskom aerodoromu „Elefterios Venizelos“, s tim da su takođe imali obavezu i da prilože negativan PCR test, urađen 72 sata pre dolaska. 

Iako se jedan od putnika požalio na brzi test, morao je da prihvati tu obavezu, jer bi neprihvatanje značilo da rizikuje zabranu ulaska u Grčku.

Predstavnici civilne zaštite su upozorili putnike sa leta iz Dubaija posle famozne novogodišnje žurke da ako ne pokažu validan negativan PCR test i ne bude im urađen i brzi test, neće im biti dozvoljen ponovni ulazak u zemlju. 

Na pomenutoj društvenoj mreži su se mogli pročitati i mnogi duhoviti tvitovi o ovoj temi. Korisnici su se pitali da li je samo zabranjeno putovanje iz grada u grad u Grčkoj, ali u Dubai ipak nije. A pošto su knjižare u zemlji u to vreme bile zatvorene, jedna korisnica se zapitala: To ste uradili, otišli ste u Dubai i zatvorili su nam iznenada knjižare.

No, bez obzira na toliko negativnih tvitova o ovoj temi, čini se da su se posetioci ove novogodišnje zabave lepo proveli. Ako je suditi po fotografijama koje su po mrežama delili.

Video: Srpski turisti stigli do granice sa Grčkom, ne mogu da uđu: Ovde ima male dece, starih i bolesnih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. januar 2021 | 10:55

    Ma grci su puni para, skoro kao i srbi. Mogu da idu gde god hoće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA