≫ 

Šta će biti sa prošlogodišnjim aranžmanima i uplatama za Grčku?

Da li će "zamenska putovanja" biti moguća?

  • 3
Može li Grčka da računa na turiste ove godine?

Foto: AirBnB

Mnogi koji su prošle godine uplatili aranžmane za letovanje u Grčkoj su imali mogućnost da prihvate zamenske vaučere ili opciju povraćaja novca, u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije. Ipak, sa pravom se turisti pitaju šta će biti ove godine sa tim aranžmanima i šta će, naravno biti sa njihovim novcem.

Ono što je za sada zvanično jeste da je Vlada Republike Grčke dozvolila ulazak vlasnika, odnosno predstavnika turističkih agencija u Grčku, kako bi bilo rešeno pitanje ranije plaćenih turističkih aranžmana.

I mada mnogi sa nestrpljenjem iščekuju rezultate dogovora, bilo je i predstavnika turističkih agencija iz Srbije, koji nisu imali poteškoća sa prelaskom granica do sada.

- S obzirom na to da imamo veliki apart hotel u Polihronu i predstavništvo u Grčkoj, mi smo bili u mogućnosti da još oktobra posetimo Grčku (uz zahvalnost Ambasadi Republike Grčke). Novac koji je uplaćen stanodavcima u Grčkoj, isti nisu u mogućnosti da vrate, jer je već utrošen za tekuće održavanje i renoviranje smeštajnih objekata u toku zime 2019/2020. Taj novac će biti prebačen kao akontacija za sezonu 2021. za koju se nadamo da će biti realizovana – izjavio je za "Telegraf" Milan Petković, generalni menadžer agencije "Euroturs" iz Niša.

Tom prilikom nas je obavestio i da na graničnom prelazu "Evzoni" postoje već nekoliko meseci unazad kontrolni punktovi sa brzim antigenskim testovima, koji omogućavaju da se u roku od nekoliko minuta dobiju rezultati putem SMS poruke.

- Prema izjavama Ministra turizma Republike Grčke, to je jedno od "oružja" koje će Grčka koristiti ove godine. Takođe je resorno Ministarstvo Republike Srbije pokrenulo bilateralnu diplomatsku kampanju za jasno definisanje protokola. Ostalo je da se još malo strpimo do kraja marta, kada će se, nadamo se, situacija pozitivno rešiti na zadovoljstvo svih putnika – dodao je.

I agencija "Argus turs" je odlučila da sačeka da "pravila budu utvrđena ili bar u velikoj meri izvesna", kako je navedeno u zvaničnom saopštenju te agencije. Istovremeno su svoje klijente obavestili i da njihova zamenska putovanja "nisu dovedena u pitanje".

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. januar 2021 | 08:02

    Ove godine u julu ako bog da nei pori 10 dana. Od prošle godine ostala uplata

  • ✍️

    26. januar 2021 | 08:18

    Pa zašto nije vraćena uplata?🙈

  • Mixx

    26. januar 2021 | 11:21

    Ove godine ostajem u borči Bože zdravlja 🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA