≫ 

Ostrvo koje ste mnogo puta videli, a možda ga još niste posetili: Na njemu je snimljen čuveni film

Uprkos brojnim turistima koji ga posećuju tokom sezone, ovo grčko ostrvo je uspelo da očuva svoju autentičnost

  • 0
Skopelos

Skopelos / pixabay.com

Jedno od ostrva u grupaciji Sporada je i Skopelos. Mnogima je ovo grčko ostrvo poznato po tome što je na njemu sniman veći deo čuvenog mjuzikla „Mama mia“.

Na Skopelosu ne postoji aerodrom, a nema mnogo ni smeštajnih kapaciteta. Ipak, sve to ni u kom slučaju ne utiče na činjenicu da je jedno od zanimljivijih grčkih ostrva.

Najbliži aerodrom se nalazi na ostrvu Skijatos. Ovaj aerodrom je poznat po tome što ima jednu od najkraćih pista u celoj Evropi, koja može da prihvati i komercijalne letove. S obzirom na to da je u pitanju takva pista, to ljudi sa slabijim srcem možda ipak treba da razmisle o nekoj drugoj destinaciji.

Postoji opcija i leta do Atine, a zatim opet avionom do Skijatosa. Ako nekome takva opcija ne odgovara, može se odlučiti i za vožnju autobusom iz Atine do Volosa, a zatim i brodskim linijama do ostrva Skopelos.

U toku leta se može dogoditi da duva takozvani meltemi. Reč je o vetru koji je specifičan za ovo ostrvo i koji može da najsunčaniji dan pretvori u pravu noćnu moru, te da tokom cele noći duva bez prestanka. Ali sa druge strane, ako i dođe do toga, imate priliku da uživate u romantičnim momentima.

Naravno, brodovi ne saobraćaju kada duva meltemi i to treba imati na umu.

Skopelos

Skopelos / pixabay.com

Prema legendi, za nastanak Skopelosa je zaslužan sin boga Dionisa i baš zbog toga je ostrvo više poznato po vinu, a manje po spomenicima.

Ipak, u novijoj istoriji najveći doprinos razvoju ostrva kao turističke atrakcije dao je upravo pomenuti film.

Skopelos

Skopelos / pixabay.com

Na Skopelosu živi oko 5.000 stanovnika, ali je ostrvo uspelo da u velikoj meri očuva svoju autentičnost. Ne bi trebalo da propustite da uživate u nekoj od lokalnih taverni, kako bi ste osetili pravi duh ovog ostrva.

Video: Raj na zemlji: Upoznajte grčko ostrvo za koje je malo ko čuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA