Pejzaž kao iz bajke u severnom delu Grčke: Mesto za koje mnogi turisti nikada pre nisu čuli

Jezero Skra u prefekturi Kilkis je predeo neverovatne lepote, koji obično posećuju zaljubljenici u prirodu i avanturisti

  • 4
Jezero, Grčka, Kilkis Foto:screenshot/Youtube/Outstanding Greece

Neverovatna priroda se krije u prefekturi Kilkis u Grčkoj. Ovaj predeo odlikuju magični pejzaži i šarm, koji osvaja čak i one najzahtevnije. Zapravo je reč o vodopadima na reci Skra, koja se nalazi na padinama planine Paiko, u severozapadnom delu ove prefekture.

Tajnovito jezero neverovatne boje na severu Grčke se slobodno može okarakterisati kao pejzaž iz bajke. Podsećanja radi, u mestu Skra, koje se nalazi u blizini se maja 1918. godine odigrala jedna od najvažnijih bitaka na tom području tokom Prvog svetskog rata. Upravo u tom mestu se i nalazi Vojni muzej, koji vredi posetiti.

U gustoj šumi, na putu koji vodi ka selu Arhangelos, nalazi se se ovo jezero. Predeo podseća na bajku, sa impresivnim vodopadima i ribnjakom, koji je tu nastao.

Dok priroda bukvalno stvara čuda, posetilac može da uživa u pravoj oazi, koja mu se ukaže pred očima kada prolazi ovim područjem. Planinski potoci svoj put završavaju tvoreći vodopade različitih veličina, te tako stvaraju jezero, neverovatne boje u tom delu Grčke.

Za jezero neverovatne boje, koje mnoge ostavlja bez daha, zaslužni su mikroorganizmi, koji žive na njegovom dnu.

Kako stići do jezera Skra?

Potrebno je krenuti putem prema mestu Aksiupolis, pa dalje do sela Kupa i Fanos. Posle toga se posetiocima ukazuje putokaz, koji direktno vodi prema vodopadima.

Nakon toga se ukazuje parking, na kome obično posetioci parkiraju automobil. Odatle vodi dalje kamenita staza. Slede široke stepenice, koje vode do proplanka, nadomak potoka nazvanog Kotza-Dere. Tu obično posetioci predahnu, budući da se tu nalaze stolovi i klupe.

Posle toga ih put vodi ka drvenom mostu, od koga vode dve staze. Na njihovom kraju se nalaze mali i veliki vodopad, koji opčinjavaju sve posetioce.

Ali tu nije kraj iznenađenjima u ovom delu Grčke.

Ako posle toga budu nastavili zemljanim putem, stižu do jezera Skra. A pomenuti predeo neverovatne lepote smešten je u gustoj šumi. Najveća procenjena dubina jezera Skra je oko 4 metra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    13. mart 2021 | 13:01

    Ima i kod nas tako divnih predela, možda još i lepših ali mi uvek trčimo za tudjim lepotama zato naše i propadaju! Nedaj se Srbijo, zemljo moja mila❤️

  • Radoslav

    14. mart 2021 | 08:42

    Posetio sam mesto i jeste lepo. Mislim da imamo mozda i lepsu prirodu sto se tice unutrasnje Grcke. More, ostrva i anticka mesta su vec druga prica. Kada je Grcka u pitanju moje preporuke su istorijska mesta i more.

  • Kuki

    14. mart 2021 | 12:16

    Ljudi, kakva Grcka, dodjite u biser Mediterana cuveni Canj, 🇲🇪 Montenegro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA