≫ 

5 grčkih ostrva na kojima nema gužve: Tirkizno more, savršene plaže i odmor o kakvom mnogi maštaju

Među ovim grčkim ostrvima, naši turisti najčešće posećuju Eviju. Zato otkrivamo i neke nove destinacije u Grčkoj

  • 1
foto Freepik.com Tree photo created by frimufilms - www.freepik.com" target="_blank">foto Freepik.com

Iako mnogi naši turisti ne posećuju u velikoj meri grčka ostrva, možda će nakon ovog predstavljanja nekih od njih promeniti odluku, pa se i uputiti tamo čim se budu otvorile granice.

Neka od njih i nisu tako mnogo udaljena od Atine, ali je do nekih potrebno putovati trajektom i po nekoliko sati. Ali kada stignete tamo, shvatićete da se sav trud isplatio.

1. Andros

Dva sata vožnje od luke Rafina, u blizini Atine je potrebno da biste stigli na ovo rajsko ostrvo. Andros pripada grupaciji Kiklada, ali je zelenije od ostalih kikladskih ostrva.

Odličan je izbor za ljubitelje pešačenja i planinarenja, jer ima i lepo uređene staze.

Na Androsu možete uživati na fenomenalnim divljim plažama, ali i u gastronomskim specijalitetima, koji se služe u lokalnim tavernama.

2. Evija

Tek odnedavno su naši turisti počeli da otkrivaju drugo po veličini grčko ostrvo. Evija je od Atine udaljena oko dva sata vožnje, dok vožnja trajektom iz atinske luke Rafina traje oko sat vremena.

Poznato po termalnim izvorima, mesto Edipsos je vrlo često izbor naših turista.

Planinska sela na Eviji su posebno zanimljiva turistima koji vole da istražuju i žele da bolje upoznaju lepote ostrva.

3. Folegandros

Oko sedam sati traje vožnja trajektom iz atinske luke Pirej do ostrva Folegandros na kom živi nešto manje od 800 stanovnika.

Ostrvo je, između ostalog poznato i po pećini Hrisospilea, koja je i jedna od najvećih u zemlji.

Plaže na ostrvu su posebno atraktivne i brojne, tako da će svaki turista sigurno pronaći upravo onu koja mu odgovara. Svaku od njih karakteriše tirkizno plavo more.

4. Leros

Smešteno relativno blizu turske obale, ostrvo Leros pripada grupaciji Dodekaneza. Ako putujete iz Atine, budite spremni na osmočasovno putovanje trajektom. Mada se do Lerosa može stići i sa ostrva Kos i Rodos.

U pitanju je ostrvo bogate istorije, ali i neobične arhitekture, koja je naročito uočljiva u gradiću Laki.

Na ostrvu se nalaze brojne plaže i skrovite uvale.

5. Siros

Ako želite da osetite autentični duh jednog grčkog ostrva, onda je prava opcija Siros. Posebno je zanimljiv Ermupolis, glavni i grad ostrva, poznat po građevinama iz neoklasičnog perioda. Tu se nalazi i pozorište „Apolon“, koje se smatra minijaturnom verzijom milanske „Skale“, ali i gradska kuća koja je izgrađena po ugledu na palatu u drevnoj Troji.

Pravi razlog za posetu Sirosu bi trebalo da budu kulturne aktivnosti, poput koncerata, umetničkih izložbi i drugih događaja, koji se ovde organizuju tokom cele godine, mada se ne može osporiti da i po pitanju plaža Siros i te kako ima šta da ponudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA