≫ 

Duga, peščana plaža, blizina Soluna i Kavale, mir i noćni provod: Sve su to osobenosti Asprovalte

Osim okoline ovog letovališta, koja je naročito interesantna, nema sumnje da će se ovde odlično provesti i turisti željni mira i oni, koji uživaju u noćnom provodu

  • 5
Asprovalta, Halkidiki, Grčka Foto: screenshot/Youtube/george-tsompanidis

U zalivu Strimonikos, na oko 80 kilometara od Soluna, u pravcu Halkidikija, smešteno je jedno od omiljenih letovališta naših državljana.

Slobodan prevod naziva Asprovalta bi bio Bela dolina, a ovo interesantno mesto se nalaziti tik uz letovalište Nea Vrasna. U njegovoj neposrednoj blizini, na oko 8 kilometara udaljenosti se nalazi još jedno poznato letovalište te regije, Stavros.

Asprovalta, Halkidiki, Grčka Foto: screenshot/Youtube/ben sedin

Zašto Srbi često biraju baš Asprovaltu za letovanje?

Iako mnogi srpski turisti rado biraju odmor u regiji Halkidikija, u Centralnoj Makedoniji jednostavno postoje neka letovališta koja su našim turistima draža od drugih.

Sudeći prema broju posetilaca, Asprovalta je definitivno letovalište, koje često posećuju mnogi srpski turisti. U principu, ovde najviše vole da odmaraju ljudi, koji su željni istinskog odmora, mada podjednako mogu da uživaju i turisti koji žele da okuse čari noćnog provoda.

Stvar je u tome da je Asprovalta u suštini mirnije letovalište, a blizina Nea Vrsne, sa kojoj je povezana plažom, čini je idealnom destinacijom za ljubitelje šetnji uz more. Tek oko pola kilometra deli ova dva grčka letovališta.

Jedan od razloga zbog koga mnogi naši turisti biraju upravo ovo mesto za letovanje jeste i njegova okolina.

Osim mesta Stagira, u kome je rođen antički filozof Aristotel, u blizini Asprovalte se nalazi i letovalište Uranupolis, koji se smatra kapijom Svete Gore. Ne treba zaboraviti ni čuvena arheološka nalazišta u Filipima i Amfivolisu, kao ni Kavalu, do koje se tokom letnje sezone takođe mahom organizuju izleti iz Asprovalte. Zapravo se ovo letovalište nalazi, gotovo na pola puta između Kavale i Soluna, tako da je njegova lokacija praktično idealna za turiste, koji žele da bolje upoznaju ovaj deo Grčke tokom letovanja.

Mada Asprovalta važi za mirnije letovalište, ne treba zaboraviti da osim prostrane, lepo uređene plaže, tu postoji i sasvim dovoljno ugostiteljskih objekata, kao i diskoteka, što zapravo znači da i ljubitelji noćnog provoda ovde mogu da uživaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    2. april 2021 | 19:03

    Asprovalta je relativno novo mesto, tako da je sređeno i čisto. Moj prijatelj je bio tamo dve godine za redom, i bio oduševljen. Ja sam, nekako, uvek više voleo neke stare gradove, gde ima šta da se vidi i od istorijskih i kulturnih spomenika. Ali posle svega što smo preživeli poslednjih godinu dana, rešili smo da ove godine i mi odemo tamo, prvenstveno zbog predivnih plaža i mira. Iznajmiću neko veće vozilo kod autorent.a da možemo udobno da putujemo, i odosmo na 20-tak dana odmora, brčkanja i izležavanja. Svega nam je preko glave, treba nam mir, sunce i more.

  • Лалић Ранко

    3. april 2021 | 19:11

    Грчку ♥️♥️♥️

  • Ранко

    3. april 2021 | 19:07

    Нема љепше земље од Србије и братцке Грчке 👍♥️💋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA