≫ 

5 destinacija u Grčkoj za koje niste čuli: Mir, tišina i odsustvo gužve su njihova osnovna obeležja

Mada u Grčkoj postoje mnoge destinacije, koje posećuju turisti iz celog sveta, postoje i one, koje su još nedovoljno otkrivene. I samim tim su još zanimljivije

  • 2
Grčka, grčka ostrva, plaže Foto: Pixabay/Dreamy_Photos

Magnetsku privlačnost koju osećaju turisti iz celog sveta prilikom posete Grčkoj, niko ne uspeva da objasni. Ipak, nema spora da se milioni turista godišnje odlučuju da letuju baš u toj zemlji. Većina njih odlazi na dobro poznate destinacije. Tako je barem bivalo do sada.

Međutim, sve se više pominju destinacije koje su skrivene i ne tako poznate u turističkom smislu.

Počev od skrivenih plaža na poznatijim destinacijama, pa do ostrva za koje su samo retki čuli, Grčka zaista ima dosta toga da ponudi turistima. Posebno u trenutku kada se i te kako vodi računa o boravku na mestima, na kojima nema gužve.

Lipsi, Južni Egej

Ostrva Lipsi su sačinjena od ukupno 24 manja ostrva i pripadaju grupaciji Dodekaneza. Najveće ostrvo se smatra idealnim za beg od gradske vreve i stresa, koji sa sobom nosi savremeni način života.

Osim ostrva Leros, u blizini se nalaze i Rodos, Patmos, Kos i Kalimnos. U tom smislu su ostrva Lipsi odličan izbor i za upoznavanje ovih ostrva.

S obzirom na to da putevi na ostrvu nisu baš sjajni i da nema naročito mnogo automobila, to posetioci obično uživaju u šetnji duž morske obale. Naravno, postoje odlične taverne, u kojima se služe specijaliteti ostrvske kuhinje.

Ravduha, ostrvo Krit

Jedno od najtradicionalnijih mesta ne samo na Kritu, nego možda i u celoj Grčkoj, nalazi se na poluostrvu Rodopos. Od grada Hanije je udaljeno oko 20 kilometara.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Kreetan Maku (@kreetan_maku)

U selu Revduha živi tek oko 130 ljudi. Samo selo je smešteno na uzvišenju, tako da se iz njega pruža fantastičan pogled prema zalivu Kisamos. U blizini je i plaža, idealna za turiste željne mira i tišine.

Iako mnogi stanovnici najvećeg grčkog ostrva rado posećuju ovo selo, ono ipak još uvek nije poznato po masovnom turizmu. Upravo to je ono što mu daje posebnu draž.

Lihadonisja, Evija

Mnogi turisti koji su letovali na Eviji, imali su prilike da odu na izlet do ovih ostrva. Lihadonisja ili Lihades nalaze se baš prekoputa mesta Kamena Vurla.

Najveće ostrvo i jedino koje je ranije bilo naseljeno je Manolija. Grupaciju čini ukupno 6 ostrva, a Strongili je možda i najpoznatije, jer se na njemu nalazi svetionik.

Često se može čuti da se Lihadonisja nazivaju i grčkim Maldivima.

Donusa, Kikladi

U neposrednoj blizini najvećeg ostrva u grupaciji Kiklada, Naksosa, kao i poznatijeg Amorgosa, nalazi se ovo omanje grčko ostrvo. Iako je reljef  Danuse pretežno brdsko-planinski, plaže na ovom ostrvu su ono što mnogima oduzima dah.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Naxos Island & Small Cyclades (@naxosandsmallcyclades)

Samim tim što se radi o turistički prilično neeksploatisanom ostrvu, to Danusa može da u potpunosti ispuni očekivanja svih onih, koji su željni mira i tišine.

Alipa, Mani, Peloponez

Veličanstvena plaža sa kristalno čistom vodom definitivno je jedno od obeležja ovog mesta. Inače je celokupni region Mani interesantan i još uvek nedovoljno istražen u turističkom smislu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Rania Tzioba (@raniatzioba)

Područje mesta Alipa je bukvalno kao biser skriven između nekoliko selo u regiji Mani. Upravo tu sva veličanstvenost prirode dolazi do izražaja. Možda je baš zato u Alipi i snimana čuvena reklama za grčko piće.

Video: Kako će Srbi da se pakuju za more, kad Grčka otvori granice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    10. april 2021 | 08:39

    Prosvetni penzioneri mogu u banje po izboru, Jasenovacu, Brestovacu, Bukovacu. Sindikat preporucuje....

  • Lipca

    10. april 2021 | 16:31

    Ja isla pesice i hodala boda svuda.Brzo se stize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA